regenerarea firului de par

Părul strălucitor și sănătos este un must-have, nu doar pentru femei ci și pentru bărbați. Cu toate acestea, părul firav, fără volum sau fără strălucire duce la scăderea stimei de sine și neîncredere.

Nu este prima dată când auzim persoane care se confruntă cu probleme legate de căderea părului, lipsirea lui de strălucire sau volum, și mereu sunt în căutarea de soluții și tratamente care le pot redă încrederea și zâmbetul.

Brand-ul nostru a luat naștere ca urmare a nevoilor noastre și din dorința de a avea un par sănătos. Am fost mereu preocupați să găsim informațiile corecte despre ceea ce inseamana îngrijirea părului, sănătatea lui și care sunt ingredientele care ajută la stimularea regenerării acestuia. Motiv pentru care dorim să îți împărtășim informații despre ce stă la baza creșterii și regenerării firelor de păr, precum și beneficiul substanțelor active din rețeta tratamentului dezvoltat de către noi.

Ce are nevoie parul nostru pentru a se regenera?

Procesele de regenerare și creștere a firelor de par, consumă foarte multă energie, principala sursă a acestei energii fiind glicogenul. Prezența glicogenului în învelișul extern al rădăcinii părului sugerează existența unei activități consumatoare de energie în aceste celule.  Acesta fiind utilizat pentru o alimentare locală și pentru activitatea celulară a bulbului.

Glicogenul, polizaharida cu rol important în multe țesuturi este metabolizat atunci când cerințele de energie sunt crescute. În timpul ciclului de viață a părului, nivelul de glicogen variază. În faza anagena se consumă de două ori mai mult glicogen decât în faza telogena. Este demonstrat clinic cum că o prelungire a fazei anagene menține creșterea foliculului pilos.

Cunoscând aceste date, Regivero este primul și singurul brand românesc care folosește un Complex de glicogen purificat de origine marină, în combinație cu alte substanțe active pentru a crea cea mai bună loțiune pentru regenerare a părului.

Studii in domeniul Epigenetic au demonstrat eficacitatea acestui Complex de glicogen, si abilitatea sa de a modula expresia microARN-urilor, miR-26a-5p si miR-29b-3p, care inhiba proteina GSK3, stimuland astfel cresterea parului.

epigenetica

Ce este epigenetica?

Epigenetica este studiul mecanismului biologic implicat în reglarea activității genei fără a-i altera secvența. Modificările epigenetice se întâmplă regulat și natural. Acestea pot fi, de asemenea, influențate de mai mulți factori, printre care: vârstă, expunerea la factori externi, medicamentația, emoțiile, etc.

Părul tău este atacat zilnic de factori externi nocivi care îți afectează sănătatea și creșterea părului. Fiecare fir de par conține proteine și are nevoie de o cantitate mare de aminoacizi pentru a le crea. Din păcate factorii precum umiditate, fumul, poluarea, fluctuațiile de temperatura, radiațiile, nu cotribuie la acest process. În decursul timpului îți afectează creșterea și regenerarea părului, având nevoie de mai mult ajutor decât o spălare simplă.

Cum ne-a ajutat epigenetica sa dezvoltam tratamentul de regenerare a parului?

În ultimii ani, cercetări despre activitățile epigenetice, ne-au ajutat să îmbunătățim rețeta folosită la tratamentul pentru regenerarea părului. Ca urmare a întregului proces de cercetare s-a descoperit faptul că acest Complex de glicogen purificat de origine marina asigura energia necesară foliculilor părului în faza Anagena. Ajută la stimularea creșterii foliculilor părului, și contribuie la tratarea părului devitalizat, uscat și deteriorat. Tratamentul nostru de regenerare a părului, fiind singurul din România care folosește acest complex, pentru a ajuta regenerarea noilor foliculi.

De asemenea este importantă că circulația sanguină la nivelul matricei dermice să fie bună pentru a transporta resurse pentru biosinteza părului și oxigen. Înainte de activitatea de creștere a celulelor la bulbul firului de par este nevoie de un aport mai mare de sânge bogat în oxigen și nutrienți pentru a stimula creșterea de noi foliculi. Extractul de castan sălbatic, fiind unul din substanțele active care ajută la circulația sanguină, da stralucrire părului. Acest extrat are și proprietăți anti-inflamatorii, stimulează starea pielii prin îmbunătățirea circulației și furnizarea de sânge bogat în oxigen.

Alte substante active care iti vor ajuta parul sa redevina stralucitor, hidratat, puternic si sa se regenereze:

Colagenul marin este o proteina filmogena care creaza un strat protector ce ofera protectie parului fata de factorii externi.

Elastina marina si Serina marina reprezinta surse de aminoacizi (cu rol de a crea proteine) pentru a imbunatatii vitalitatea foliculilor de par din scalp.

Glicogenul marin asigura energia necesara foliculilor parului pentru stimularea cresterii de noi fire de par. Glicogenul este sursa de energie pentru sinteza proteinelor in timpul cresterii parului.

Sodium PCA apare in mod natural in piele si are rolul de hidratare, hidrocaptare si hidroretentie a scalpului si parului.

Extract de miere este sursa de polizaharide si factori de hidratare care imbunatatesc hidroretentia si hidrocaptarea si ofera flexibilitate firului de par.

regenerare keratina

Bio Keratina imbunatateste coeziunea cuticulelor parului (netezeste firul de par si ii ofera luciu), imbunatateste protectia si repararea firelor de par deteriorate de razele UV.

Extractul de Ginseng stimuleaza cresterea parului, previne subtierea si ruperea firului de par, intareste radacina firului de par. Este un adaptagen, adica ajuta organismul sa se adapteze cu usurinta la factorii externi.

Vitamina B5 ajuta pielea si parul sa nu se deshidrateze, intareste firul de par, asigura un aspect stralucitor, mareste volumul prin ingrosarea firului de par, imbunatateste elasticitatea parului.

Proteina placentara de origine animala intensifica cresterea foliculilor de par, reduce caderea parului, hraneste parul cu proteine necesare reconstructiei, repara foliculii parului, intensifica formarea vaselor de sange si imbunatateste circulatia sanguina la nivelul foliculilor.

Proteina hidrolizata de soia intareste si repara fibrele de par, creste capacitatea de hidratare a parului si ii ofera stralucire si netezire

Biotina (Vitamina B7 sau Vitamina H sau Coenzima R) are efect antiseboreic, stimuleaza cresterea parului.