Originar din Asia si gasit cel mai frecvent in China, ceaiul verde este un arbust de la care se folosesc frunzele uscate printr-un procedeu laborios. Pentru extractul de ceai verde sunt valorificate doar frunzele tinere si mugurii arbustului. Beneficiile extractului de ceai verde pentru par sunt numeroase, insa acesta este benefic si pentru piele. Extractul de ceai verde este un ingredient anti-imbatranire de exceptie, in special datorita efectului de intarziere al procesului de imbatranire al pielii. In plus el este si antioxidant, antiinflamator si reduce radicalii liberi, pielea devenind mai ferma. Totusi, este un produs ce nu se foloseste direct pe piele, ci doar ca ingredient in prepararea unui mare numar de produse cosmetice.

CE ESTE EXTRACTUL DE CEAI VERDE?

Extractul de ceai verde se obtine prin macerarea frunzelor uscate intr-o mixtura de glicerina vegetala organica si apa purificata.

Extractul de ceai verde se prezinta ca un lichid galben-maroniu cu un miros caracteristic. In compozitia sa intra anumiti compusi, cum ar fi: theofilina, teobromina (antioxidant, antiinflamator, reduce grasimea subcutanata), proantocianidine, procianidine (ce stabilizeaza colagenul si mentine nivelul de elastina), tanini, catechine (antiradicali ce inhiba efectele pro-inflamatorii si antioxidante), epigallocatechina gallata (EGCg) (cu rol fotoprotector, antiinflamator si antibacterian).

EXTRACTUL DE CEAI VERDE NE FACE MAI SANATOSI?

In general, ceaiul verde era deja cunoscut pentru efectul sau benefic asupra sanatatii. In plus, antioxidanti din extractul de ceai verde inhiba producerea bacteriilor si are efect anti-cancerigen.

Ca urmare, extractul de ceai verde, pe langa efectele mentionate deja, este un bun tonifiant, stimuleaza microcirculatia si combate degradarea colagenului. De asemenea, juta la ingrijirea oricarui tip de ten si la ingrijirea zonei ochilor, reda tenului ridat si imbatranit, vitalitatea si stralucirea de odinioara. Mai mult, ofera protecție solara, precum si protectie fata de alti factori externi si poluare.

BENEFICIILE EXTRACTULUI DE CEAI VERDE PENTRU PAR

In special epigallocatechin-3- gallat sau EGCG ajuta la regenerarea foliculilor de par si stimuleaza pielea sa creasca fire de par. De asemenea, extractul de ceai verde accelereaza metabolismul. Un metabolism mai rapid duce, in mod normal, si la cresterea mai rapida a parului. Acesta este si motivul pentru care Lotiunea Impotriva Caderii Parului de la Regivero are la baza extractul de ceai verde.

Studiile au mai demonstrat ca, pe langa cresterea parului, extractul de ceai verde are efect si la tratarea matretii.