Află care sunt cele mai comune mituri despre îngrijirea părului

1. Nu vei mai avea vârfuri despicate dacă folosești balsam 

Dacă părul tău este deja degradat, din păcate, balsamul nu va reface niciodată vârfurile deja despicate. Acest produs destinat îngrijirii podoabei capilare este foarte folositor pentru netezire și diminuarea efectului de electrizare a firului de păr. Dacă îl folosești și pentru alte probleme, de pildă pentru refacerea vârfurilor despicate, balsamul nu ajută, acesta fiind doar un mit. Totuși, folosirea sa este ideală pentru prevenirea problemei.

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când observi acest lucru este să mergi la salon pentru a tunde vârfurile despicate. Pentru a-i oferi părului îngrijirea necesară, spală-l cu produse din ingrediente cât mai naturale, care să mențină o sănătate corespunzătoare. Tratamentele naturale Regivero  îți oferă diferite opțiuni potrivite nevoilor părului tău.

2. Dacă smulgi un fir de păr alb vor crește încă două în același loc 

Părul cărunt apare odată cu înaintarea în vârstă și smulgerea unui fir alb nu va duce la creșterea altor două în schimb. Acesta este un mit. Cu toate acestea, nu este recomandat ca firele de păr să fie smulse, căci acest lucru poate duce la subțierea lor. Dacă totuși firele albe au apărut și îți dorești să le ascunzi, folosește vopseaua de păr.

 crește părul mai repede

4. Dacă îți tunzi vârfurile, părul tău va crește mai repede 

Probabil este cel mai comun mit despre păr. Tu de câte ori nu ai auzit această idee?  Ei bine, este doar un mit pentru că părul crește de la rădăcină, iar tunderea vârfurilor nu influențează procesul. Acest lucru îți ajută părul să aibă un aspect mai sănătos deoarece sunt îndepărtate vârfurile despicate care îi oferă un aspect neplăcut.

5. Schimbarea regulată a șamponului este recomandată pentru îngrijirea părului

Părul nu poate dezvolta toleranță la o anumită marcă sau formulă, așadar, dacă descoperi un șampon care ți se potrivește, nu este cazul să îl schimbi doar pentru a face schimbări.

6. Dacă spălăm părul cu apă foarte rece acesta va deveni mai strălucitor

Poate fi revigorant să faci din când în când un duș rece, în special dimineața, imediat după ce te trezești. Cu toate acestea, apa rece nu va influența deloc strălucirea părului. Pe de altă parte, recomandarea specialiștilor Regivero este să îți clătești părul cu apă suficient de caldă încât să îți curețe părul. Apa prea fierbinte îţi poate irita și chiar deteriora scalpul. Dacă este expus excesiv la căldură, scalpul poate fi și mai vulnerabil la acțiunea unor factori iritanți de tipul produselor de coafat sau al microbilor care provoacă apariția mătreții. Sfatul nostru este să găsești un echilibru și să reglezi temperatura apei fără a fi prea fierbiente sau prea rece.

 

 

7. Șamponul uscat este la fel de bun ca șamponul normal 

Șamponul uscat nu este un înlocuitor pentru șamponul normal. Acesta poate doar să elimine excesul de ulei. În schimb, atunci când îți speli părul cu șampon normal elimini toate bacteriile, praful sau produsele de styling care au rămas pe păr. Știm că timpul este prețios, dar îți sugerăm să acorzi atenție rutinei de îngrijire.

îngrijirea părului

8. Părul trebuie sa fie murdar atunci când te vopsești. Mit parțial adevărat

Ca regulă generală, specialiștii recomandă vopsirea părului după două zile de la ultima spălare. În schimb, nu este eficient să te vopsești dacă a trecut o săptămâna de la ultima spălare. Excesul de sebum acumulat pe păr va împiedica procesul corect de vopsire.

Așadar, sfatul nostru este să lași o zi sau două după spălare pentru a aplica vopseaua, însă nu mai mult.

 

Nu uita că părul este un accesoriu important pentru tine și trebuie să îi acorzi îngrijirea necesară. Specialiști Regivero îți recomandă ca pentru un scalp și un păr sănătos să folosești produsele potrivite.