Importanța hidratării părului uscat și lipsit de vitalitate

Lipsa de hidratare a părului îl poate face uscat, greu de coafat și uneori se poate ajunge chiar și la deteriorarea acestuia dacă nu se iau măsuri din timp. Există foarte multe persoane care se confruntă cu această problemă, însă, din fericire, există soluții pentru a-i reda părului tău vitalitate. În acest articol vom vorbi despre importanța îngrijirii părului uscat și lipsit de vitalitate.

Înainte de toate, specialiștii Regivero au constatat cauzele părului uscat. În primul rând, poate fi vorba despre factorul genetic, iar în acest caz, glandele sebacee nu produc suficient sebum pentru a hidrata în mod optim scalpul și părul. În al doilea rând, modul în care este îngrijit părul poate avea o contribuție majoră. Astfel, în discuție intervine ritualul nepotrivit de îngrijire, precum și obiceiurile incorecte de coafare care, împreună, conduc la un dezechilibru al părului, respectiv al pielii capului.

părului uscat

3 reguli de îngrijire a părului uscat

  1. Spălarea părului – un pas important

Evită apa fierbinte în timpul spălării pentru a nu-ți agresa părul. Deși acesta devine mai elastic atunci când este ud, îți recomandăm să apelezi la delicatețe și să te folosești de vârfurile degetelor atunci când aplici șamponul. Astfel, masarea scalpului să fie cât mai blândă. Totodată, trebuie să știi că spălarea prea frecventă nu îți ajută părul, ci din contră îl usucă, iar spălarea prea rară nu face decât să crească cantitatea de sebum secretată de scalp. Echilibrul între aceste două extreme este cheia. Spală-te de câte ori este nevoie, nici prea rar, dar nici prea des – o dată la 2-3 zile ar fi ideal.

  1. Spune nu sulfaților

Sulfații sunt agenți de curățare pe care îi putem întâlni în unele produse dedicate curățării cum ar fi șampoanele sau gelurile de duș. Deși sulfații oferă o curațare a scalpului în profunzime, ei reprezintă o amenințare pentru părul uscat. Acest lucru se intamplă, deoarece elimină uleiurile naturale din păr și duc la uscarea excesivă a acestuia.

  1. Acordă o importanță sporită coafării părului

Astfel, dacă și tu apelezi zilnic la instrumente pentru descurcare și netezire este important să te asiguri că faci alegerea corectă și că folosești peria potrivită părului tău.  În acest sens, peria din lemn reprezintă o opțiune pe care te poți baza. Aceasta nu este agresivă cu părul, îl descurcă foarte bine și îl protejează împotriva deteriorării, oferindu-i un aspect sănătos și aranjat.

Specialiștii Regivero recomandă, în primul rând, evitarea folosirii frecvente a instrumentelor de styling. Este deja știut faptul că una dintre cele mai cunoscute cauze ale degradării părului este căldura termică. În acest sens, lasă-ți părul să se usuce fără a folosi feonul. Nu uita nici de alimentație, care este extrem de importantă și încearcă să elimini, pe cât posibil, stresul.

Oferă-i și tu părului tău șansa de a scăpa de problema deteriorării. Tratamentul pentru regenerarea și creșterea părului a obținut rezultate dovedite clinic, iar clienții noștri s-au convins de efectele benefice ale produselor. Bucură-te și tu de ele cât mai repede: https://regivero.ro/produse/