Ghidul pentru începători: construirea unei rutine corecte de îngrijire a părului

 

Părul sănătos nu poate trece neobservat, însă pentru rezultatele mult dorite este nevoie de o rutină corectă de îngrijire. De cele mai multe ori, părul este unul dintre cele mai importante accesorii ale unei femei, iar modul în care îl îngrijește poate spune multe lucruri despre ea. Fie că acorzi mult timp îngrijirii părului, fie că faci parte din categoria persoanelor care nu au o rutină bine implementată și nu acordă foarte mult timp îngrijirii, ai ajuns în locul potrivit. În acest articol, ți-am pregătit un ghid pentru începători.

 

Este important să îți setezi o serie de pași pe care să îi urmezi și să îi respecți regulat. Îți vom prezenta cei 5 pași ai acestui ghid în care învățăm împreună cum să construim rutina de îngrijire a părului.

 

Pasul 1: Regula de aur – Spălarea corectă a părului

Suntem de părere că aceasta este cea mai ușoară, dar și una dintre cele mai importante reguli. Alege un șampon specific nevoilor tale, iar în timpul spălării, masează toate zonele scalpului cu acel produs în jur de 50 de secunde.

 

Sfat: Nu fi prea agresivă cu scalpul. Este indicat să folosești buricele degetelor pentru această mișcare.

 

Pasul 2: Utilizarea unui balsam

După clătirea șamponului îți recomandăm să utilizezi un balsam. Acesta închide cuticula și facilitează pieptănatul, făcând firul de păr foarte moale.

Sfat: Dacă te confrunți cu părul gras, poți folosi în continuare balsam la fiecare a doua șamponare. Dacă părul tău este uscat și deshidratat, sfatul nostru este să folosești balsamul la fiecare spălare. În plus, acest tip de păr are nevoie de o hidratare intensă. Dacă te confrunți cu un astfel de păr deteriorat, tratamentul natural împotriva căderii și pentru regenerarea părului, cu proteina hidrolizată de soia ce ajută la întărirea și repararea firelor de păr, contribuie la hidratarea optimă a părului și îi oferă strălucire este alegerea potrivită.

Ghidul pentru începători: construirea unei  rutine corecte de îngrijire a părului

Pasul 3: Uscarea părului și pieptănarea

Aplică produse cu protecție termică înainte de a-ți usca părul cu feonul. Mai mult, recomandarea noastră este să îl lași, pe cât posibil, să se usuce natural. Totuși, dacă te grăbești sau vrei să dormi imediat ce te-ai spălat pe cap, poți folosi un uscător ce permite reglarea temperaturii.

 

Sfat: Nu peria și nu dormi niciodată cu părul ud.

 

Pasul 4: Alege un șampon potrivit doar pentru tine

Nevoile părului sunt diferite și este important să identifici cele mai potrivite produse pentru îngrijire. Părul drept se tratează altfel decât părul ondulat, iar părul vospit necesită aplicarea altor produse, diferite de cele pentru alt tip de păr. Poți afla de aici mai multe informații despre cum se determini tipul și nevoile părului tău.

 

Sfat: Părul care cade sau părul cu mătreață trebuie, mai întâi de toate, tratat. Folosește tratamentul natural profesional împotriva căderii părului ce combină armonios 12 ingrediente biologice și botanice, fiind creat special pentru a prelungi faza anagenă (de creștere) a părului.

Persoanele care se confruntă cu mătreață pot încerca  tratamentul împotriva mătreții ce îndepărtează cojile de mătreață ale scalpului și restabilește nivelul optim al lipidelor din piele.

 

Pasul 5: Ține-te de această rutină o perioadă cât mai lungă de timp

Pentru rezultatele fabuloase și pentru un păr strălucitor este cel mai important să nu renunți la rutina pe care ai creat-o după primele două încercări.

Acesta a fost un ghid simplu Regivero pentru începători, dar care conține cei mai importanți pași de urmat. Astfel, este util și persoanelor care nu aveau înainte o rutină de îngrijire, dar și persoanelor care își doresc să o îmbunătățească. Noi îți recomandăm să aplici mereu produse naturale, ce nu irită scalpul și au un efect purificator asupra părului tău. Pe ale noastre le poți încerca aici: https://regivero.ro/produse/