Îngrijirea părului gras

 

Este bine știut faptul că părul gras are nevoie de o îngrijire specială și de produse potrivite pentru nevoile sale. Acest tip de păr este ușor de identificat fiind lipsit de strălucire și mai închis la culoare. De obicei își pierde strălucirea naturală și arată ca și cum ar fi ud. Așadar, atunci când glandele sebacee produc prea mult sebum, acesta acoperă scalpul și se întinde pe firele de păr.

Ce afecțiuni ale părului gras există? 

 • Părul gras poate fi însoțit de mătreață: este vorba despre mătreață grasă
 • Roșeața și mâncărimi

Care sunt cauzele părului gras?

Excesul de producție de sebum, responsabil pentru părul gras, poate fi explicat de cauze interne și/sau externe.

Cauze interne:

 • Hiperreceptivitatea glandelor sebacee la stimulări hormonale
 • Anumite medicamente
 • Stres, nervozitate
 • Genetică

Cauze externe:

 • Produse de îngrijire neadecvate (șampon nepotrivit, vopsit abuziv)
 • Apă de clătire prea caldă
 • Uscarea cu feonul la temperaturi prea ridicate și expunerile prelungite la soare
 • Folosirea excesivă a instrumentelor de styling precum placă, ondulator etc
 • Agresiuni mecanice ale scalpului prin frecări prea intense la șamponare sau la uscarea cu prosopul

Îngrijirea corectă a părului gras

În primul rând, este necesar să alegi un produs potrivit părului gras. Șamponul special conceput pentru părul gras are rolul de a-ți curăța foarte bine podoaba capilară și de a îndepărta excesul de sebum din firul de păr. Îți recomandăm să folosești tratamentele Regivero, realizate din ingrediente naturale, care te pot ajuta să îți menții starea de sănătate și frumusețe. Atunci când te confrunți cu probleme ale părului este indicat să alegi produse din ingrediente naturale, deoarece ele vor fi mult mai compatibile cu pielea și părul tău. Astfel, eviți posibilele reacții adverse date de anumiți compuși sintetici.

Acesta este cel mai important pas, alegerea produselor potrivite. De asemenea, este necesar să urmezi și câteva sfaturi pe care să le aplici în rutina de îngrijire:

 • Masează blând scalpul

Deși tendința este să apăsăm viguros pe scalpul părului gras, acest lucru nu este recomandat. Scalpul se masează blând, deoarece îl putem agresa dacă folosim unghiile, iar acest procedeu duce la iritații, favorizând stimularea producerii de sebum.

De asemenea, spălarea corectă pe cap este mai întâi de toate o regulă de bază pe care trebuie să o știi.  Atunci când aplici șamponul, asigură-te că masezi foarte bine toate zonele capului pentru a evita ulterior îngrășarea rapidă a firului de păr.

 • Evită folosirea excesivă a instrumentelor de styling și a feonului

O regulă generală: cu cât e mai departe uscătorul, cu atât părul va fi mai puțin afectat. Pe de altă parte, încearcă să îl folosești la o treaptă medie, astfel încât să nu emane prea multă căldură. De asemenea, știm cât poate fi de tentant să folosești produsele de styling pentru a arăta bine mereu, însă sfatul nostru este să nu le folosești în exces pentru a evita încărcarea părului.

 • Aplică balsam doar pe vârfuri

Balsamul de păr nu trebuie aplicat pe toată lungimea părului deoarece riști să îl încarci și să grăbești procesul de îngrășare al părului. Așadar, aplică-l doar de la jumătatea lungimii părului până la vârfuri.

 

Tratamentul natural împotriva mătreții grase 

Testează tratamentul natural împotriva mătreții grase  de la Regivero, ce are are efect purificator, curățând în profunzime părul și scalpul.

De asemenea, reglează secreția de sebum datorită ingredientelor naturale și restabilește nivelul optim al lipdelor în piele.

Bucură-te și tu de un păr lipsit de probleme! Încearcă tratamentele noastre.