Deși ne-am dori să nu fie adevărat, căderea părului de la stres este un fenomen real și poate afecta atât bărbații, cât și femeile. Fie că este vorba de presiunea locului de muncă, multiplele probleme zilnice sau alte lucruri care ne îngrijorează, stresul are un impact negativ asupra sănătății noastre generale și asupra sănătății părului. 

În timp ce stresul își face apariția în viața noastră, reacția corpului este să determine ca o mare parte din păr să intre brusc în faza de cădere. Când are loc acest lucru, căderea părului poate fi chiar alarmantă, deoarece poate cădea de până la 10 ori mai mult păr decât într-o zi normală, când pierdem între 50 și 100 de fire pe zi.

În acest articol, vom analiza legătura dintre stres și căderea părului în profunzime, oferind informații practice care să te ajute să scapi de această problemă și să te bucuri de un păr sănătos și plin de vitalitate.

Impactul stresului asupra părului

Stresul este o reacție naturală a organismului nostru la situații dificile și solicitante. Când suntem supuși la stres, organismul eliberează hormoni de stres, cum ar fi cortizolul, care pot perturba ciclul normal de creștere a părului.

Unul dintre modurile în care stresul impactează căderea părului este prin declanșarea unei afecțiuni numite alopecie telogenă. În mod normal, aproximativ 90% din firele de păr se află într-o fază de creștere activă, în timp ce restul sunt într-o fază de repaus sau cădere. Cu toate acestea, atunci când suntem expuși la stres intens, o cantitate mare de fire de păr poate intra prematur în faza de repaus, ceea ce duce la o cădere accentuată a părului.

căderea părului

Cât durează până când părul va crește din nou?

O întrebare frecventă este cât durează până când părul va crește din nou după căderea cauzată de stres. În funcție de perioada și de intensitatea factorului declanșator, părului îi poate lua săptămâni sau luni până se va regenera. Un aspect important este faptul că părul nu va cădea imediat după perioada de stres, ci la 3-4 luni după. 

Dacă discutăm despre o perioadă stresantă temporară, nu foarte gravă, recuperarea părului poate dura cel mult 2 sau 3 luni, până când corpul se reajustează și ciclul normal de creștere-pierdere a părului este reluat. 

În caz contrar, dacă este vorba despre o situație mai gravă care cauzează stres, pierderea părului se poate întinde pe o perioadă mai lungă, de mai multe luni sau chiar ani. În acest caz, vor apărea urme de chelie semnificative, și deci, este nevoie de tratament și monitorizarea medicului specialist.

Cu toate acestea, odată ce situația stresantă care a declanșat căderea părului s-a încheiat, există vești bune: părul pierdut va crește din nou. Este important să avem răbdare și să acordăm corpului nostru timpul necesar pentru a se recupera și a reveni la un echilibru.

Cum să oprești căderea părului cauzată de stres

Dacă observi că ești într-o perioada stresantă și părul tău începe să cadă mai mult decât în mod normal, poți încerca următoarele remedii împotriva căderii părului cauzate de stres:

Gestionarea stresului

Reducerea nivelului de stres poate avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre generale și, implicit, asupra părului. Practicile precum yoga, meditația, exercițiile fizice regulate și tehnici de respirație profundă pot ajuta la reducerea stresului.

Folosește un șampon bun împotriva căderii părului

Alegerea unui șampon natural anticădere poate fi benefică datorită compoziției nontoxice asupra scalpului. Acesta hidratează și hrănește firele de păr, stimulează circulația scalpului și are un efect super calmant, care te ajută să îți transformi rutina de îngrijire a părului într-un adevărat ritual al relaxării. 

O alimentație echilibrată

Asigurarea unei alimentații sănătoase și echilibrate, bogate în proteine, vitamine și minerale, poate susține sănătatea părului. Include alimente precum ouă, pește, legume cu frunze verzi, nuci și semințe în dieta ta pentru a obține nutrienții necesari.

Evitarea aparatelor de styling

În perioadele de stres, este recomandat să evităm agresarea părului prin folosirea excesivă a aparatelor de coafat cu căldură sau produselor chimice dure. Acestea pot slăbi firul de păr și pot agrava căderea acestuia.

tratament cădere păr

Tratament pentru căderea părului de la stres

Pentru a-ți ajuta părul să cunoască din nou cum se simte sănătatea, venim în completarea sfaturilor de mai sus cu tratamentul Regivero împotriva căderii părului. Regivero este soluția recomandată de peste 100 de dermatologi și specialiști în haircare, realizat din ingrediente naturale, care se acționează blând, dar eficient asupra firelor de păr. Tratamentul împotriva căderii părului este o formulă unică, care asigură rezultate vizibile din primele 60 de zile de utilizare.

Tratamentul natural anticădere aduce rezultate vizibile prin 4 pași:

  1. Activează circulația sângelui la nivelul rădăcinilor firelor de păr cu extractul de castan sălbatic, proteina placentară și vitaminele din grupa B.
  2. Hrănește și întărește părul cu 15 elemente esențiale naturale (Vitaminele B3, B5, B6, B7, elastina și serina marină, ginseng, extract de miere, extractul de măsline, keratina, glucoza, arginina, sodium PCA și proteine esențiale) care opresc căderea părului, accelerează creșterea părului, atât a firelor existente cât și dezvoltarea firelor noi de păr.
  3. Asigură energia necesară regenerării părului. Glicogenul este principala sursă de energie pentru sinteza proteinelor în timpul creșterii părului și este prezent în concentrație mare în loțiunea de regenerare.
  4. Protejează părul împotriva stresului oxidativ (razele UV şi IR, poluare, medicaţie, stres în exces) prin complexul de polifenoli, obţinut din extract de ginseng, extractul de măsline, colagenul marin și biokeratina.

șampon cădere păr

Alătură-te celor 9.000 de persoane care au câștigat lupta împotriva problemelor părului alături de Regivero! 

Află detalii despre tratament