Importanța lungimii părului este ca o extensie a personalității. Indiferent de lungimea lui, părul a fost întotdeauna o declarație a identității. Foarte multe dintre persoanele care au păr lung își pun întrebarea ”Lungimea părului are legătură cu căderea părului”?

Științific vorbind, nu există cercetări care să ateste acest lucru. Este adevărat că părul mai scurt pare mai puternic și mai sănătos, însă acest lucru are legătură cu faptul că, la tuns este îndepărtată o secțiune de păr care a fost degradată. Prin urmare, părul tuns va părea mai sănătos, însă acest lucru nu are nicio legătură cu rezistența lui, sănătatea rădăcinii sau a folicului de păr.Citește mai departe acest articol și află legătura dintre lungimea părului și căderea acestuia.

Lungimea părului poate fi o cauză a căderii firelor de păr?

În realitate, căderea părului are legătură cu diverse cauze, interne sau externe, dar nu cu lungimea părului sau a firelor de păr. O explicație pertinentă este legată de faptul că, atunci când părul cade, acesta nu pică de-a lungul firului de păr, ci de la rădăcină.

Cu siguranță căderea părului poate avea diferite cauze, însă cele mai frecvente cauze ale căderii părului sunt: predispoziția genetică, modificările hormonale și diferite boli. De cele mai multe ori alopecia este un fenomen care evoluează treptat și este greu de observat de la o zi la alta.

căderea părului

Persoanele predispuse la căderea părului din cauze androgenetice vor pierde aceeași cantitate de păr, în același interval de timp, indiferent dacă părul lor este tuns scurt sau păstrat lung.

Părul mai lung poate părea că are o cădere mai accentuată, deoarece există mai mult păr căzut de observat. O persoană cu păr lung va observa probabil firele căzute de păr care nu erau ușor de văzut când era mai scurt.

De asemenea, cu cât părul crește mai mult, cu atât devine mai evidentă căderea firelor de păr, deoarece vei observa cantități semnificativ mai mari de păr în momentul în care îl periezi, te speli sau în timpul activităților zilnice.

Căderea părului este influențată de lungimea sa, însă în mod indirect. Iată câteva dintre situațiile în care părul lung are legătură cu căderea acestuia:

  • Când părul este prea stâns în împletituri
  • Părul este aranjat în cocuri puternic strânse
  • Dacă părul este încărcat cu extensii
  • Părul este fixat cu agrafe de păr și ținut în coafuri strânse

În toate situațiile de mai sus, părul va suferi daune, iar firele de păr vor fi efectiv smulse de la rădăcină.

tratament cădere păr

Termenul tehnic pentru această problemă este alopecia de tracțiune. Inversarea alopeciei de tracțiune este posibilă dacă este depistată la timp și tensiunea asupra foliculilor este diminuată. Adesea, sunt necesare tratamente pentru stimularea creșterii părului.

Prin urmare, în majoritatea cazurilor de cădere a părului din cauza alopeciei de tracțiune, căderea părului nu este permanentă și poate fi inversată.

Sfaturi de care trebuie să ții cont în îngrijirea unui păr lung

Dacă și tu îți dorești un păr lung și sănătos, este timpul  să investești mai mult în îngrijirea acestuia. Începe cu acești pași simpli pentru îngrijirea părului lung:

Folosește produse care conțin ingrediente naturale

Părul lung are nevoie de atenție pentru a fi frumos și sănătos, iar acest lucru nu este posibil fără o investiție în produse de calitate. Tratamentul profesional pentru regenerarea și creșterea părului Regivero conține 12 ingrediente biologice și botanice adăugate într-o formulă unică, la o concentrație ridicată care oferă fortifiere, volum și facilitează formarea mai rapidă a noilor foliculi de păr. Astfel, alegând tratamente care se bazează pe compuși naturali, ai certitudinea că nu te vei confrunta cu reacții adverse, dar mai ales că poți preveni degradarea părului, ruperea lui sau căderea excesivă.

îngrijire păr

Folosește o perie de păr potrivită

Perierea părului este o etapă foarte importantă în ritualul de îngrijirea părului lung deoarece împiedică uscarea și deshidratarea prin redistribuirea uleiurilor naturale pe toată suprafața firelor. În plus, perierea te ajută să scapi de eventualele particule de mizerie ce ajung pe scalp. Cu toate acestea, nu este recomandat să exagerezi cu acest lucru deoarece poți cauza ruperea firelor de păr.

Aportul de vitamine și proteine este important

Este important să ai o dietă sănătoasă și echilibrată și să faci mult sport. Aportul de acizi grași necesar pentru îngrijirea părului lung și sănătos are la bază alimentația corespunzătoare, iar sportul reduce tensiunea acumulată în perioadele mai puțin plăcute din viață.

rutină îngrijire păr

Concluzii

Pe scurt, căderea părului NU are legătură cu lungimea părului. Cu toate acestea, nu ignora niciodată nevoile părului tău și încearcă întotdeauna să previi căderea firelor. Profesioniștii Regivero au investit mulți ani în cercetare pentru a dezvolta un tratament românesc 100% care să garanteze satisfacția în cel mai scurt timp posibil. 85,3% dintre persoanele care au testat produsele noastre și-au dat seama ca nu ar fi avut un păr atât de lung și de viguros dacă nu le-ar fi descoperit la timp!