Cât de des îți speli părul cu tendință de îngrășare?

-Sfaturi utile pentru părul gras-

Dacă ai un păr gras sau cu tendință de îngrășare atunci știi deja că ai niște glande sebacee mult mai productive. Acestă afecțiune este una comună și cunoscută sub numele de seboree. Factorii care pot cauza seboreea sunt variați de la pubertate, stres, dietă, medicamente, alte afecțiuni (cum ar fi boala Parkinson, cunoscută pentru faptul că afectează producerea de dopamină și implicit buna funcționare a glandelor sebacee), până la purtarea regulată a șepcilor/pălăriilor, deoarece aerul este blocat și nu ajunge la păr, ceea ce va duce la hiperstimularea glandelor tale sebacee.

Cu toți acești factori influențatori, dar și din cauza miturilor și zvonurilor legate de părul gras care circulă pe Internet, uneori poate părea greu de îngrijit. Cât de surprinsă ai fi dacă ți-am spune că în realitate nu este atât de complicat și că părul tău are nevoie doar de un pic de atenție și de produsele potrivite?

par gras

Iată mai jos câteva sfaturi pentru un păr gras:

Folosește produse speciale pentru un par gras

Dacă ai un păr gras sau cu tendință de îngrășare primul lucru pe care trebuie sa-l faci este să te asiguri că folosești produse speciale tipului tău de păr. Acest lucru poate aduce o schimbare vizibilă. Încearcă să eviți utilizarea produselor pe bază de ulei sau silicon. În schimb, orientează-te spre produse cu ingrediente naturale, produse ce acționează blând asupra părului tău.

Îți recomandăm tratamentul Regivero natural profesional anti-mătreață grasă cu 14 ingrediente naturale care reglează secreția de sebum și atacă microorganismul cauzator cu un antifungal- Biosulful. Cu ajutorul substanțelor cu caracter astringent (Vitaminele din grupa B, Glicerina, Zinc PCA, extract din frunze de mesteacăn) secreția de sebum este reglată, iar curățarea scalpului are loc în profunzime.

Evită coafarea termică

Placa de păr, ondulatorul, uscătorul de păr sunt doar câteva lucruri la care trebuie să renunți pentru a-ți ajuta părul afectat. Ideal ar fi să renunți complet la aceste instrumente de styling, dar dacă ele au făcut parte din rutina ta obișnuită, sfatul nostru este să le folosești cât mai rar cu putință și la temperaturi minime.

Renunță la vopsirea părului

Este recomandată evitarea vopselurilor și decolorarea părului gras, cel puțin până când secreția de sebum este reglată. În această perioadă este recomandat să ne expunem părul la cât mai mult aer curat și să evităm orice produse care pot degrada starea acestuia.

Nu crede în mituri

Ai crede că dacă ai un par gras acesta trebuie spălat cât mai rar pentru a nu stimula producția de sebum. Este cel mai cunoscut mit, dar nu și cel mai adevărat. În realitate, producția de sebum este normală și necesară pentru părul nostru și nu trebuie să încercăm stoparea ei. Tot ce trebuie să facem este să determinăm reglarea ei.

Este adevărat că dacă ne spălăm părul foarte des (de două ori pe zi) putem avea un scalp iritat și o secreție mai mare de sebum, dar dacă procesul de curățare are loc mult prea rar (o dată pe săptămână) putem avea probleme cu blocarea porilor din cauza surplusului de sebum și, inevitabil, apariția mătreții.

Este bine să ne spălăm părul atunci când acesta o cere și mai important decât atât este produsul pe care îl folosim. El trebuie să fie unul special și cât mai profesional. Vă recomandăm Regivero Șampon anti-mătreață grasă cu 5 ingrediente naturale și rezultate dovedite clinic. Șamponul este potrivit atât pentru părul afectat de mătreață, cât și pentru părul gras datorită ingredientelor naturale din care este făcut. Astfel, biosulful și extractul de ienupăr sunt două ingrediente importante care ajută la reglarea secreției de sebum, în timp ce extractul din scoarță de salcie albă inhibă producerea de sebum.

Adoptă o alimentație echilibrată

Alimentația joacă un rol important și este un factor influențator în secreția de sebum. Este important să eviți grăsimile saturate, junk food-ul și sucurile acidulate. O alimentație dezechilibată, săracă în nutrienți și antioxidanți, nu este ceea ce ne dorim pentru părul nostru.

Ferește-te de excesul de produse

Părul se poate îngrășa și din acumularea de produse. Așadar, nu aplica prea mult produs și cel mai important, nu utiliza un produs până nu le-ai eliminat complet pe cele anterioare. Glandele tale sebacee produc deja un exces de sebum care ajunge mai apoi pe firul de păr și conferă un aspect neplăcut. Folosește exact ce ai nevoie și cât ai nevoie.

Masează-ți scalpul

Zilnic, de 2-3 ori pe zi, masează-ți scalpul timp de 5 minute printr-o mișcare circulară. Deși la început părul se va îngrășa pentru scurt timp, odată cu trecerea timpului, printr-un mesaj regulat, secreția de sebum se va regla. Evită spălarea părului imediat după masaj, deoarece scalpul uscat va stimula glandele sebacee.

Acestea sunt doar câteva sfaturi și obiceiuri importante pe care le poți adopta în rutina ta de îngrijire a părului pentru a vedea o schimbare vizibilă. Te încurajăm să-ți cunoști părul și să descoperi ce i se potrivește lui cel mai bine, pentru că în final părul este un aspect important al imaginii noastre.