Schimbarea anotimpului și sănătatea părului

 

Ai observat că odată cu fiecare anotimp părul tău are parte de diferite modificări și este afectată sănătatea părului? Acest lucru este normal, însă este esențial să îi oferi o îngrijire corespunzătoare. Așadar, în acest articol îți vom prezenta cum să îți îngrijești părul iarna.

Indiferent de vârstă, părul își poate pierde din strălucire mai ales în anotimpul rece. Cu ajutorul unor pași simpli și prin stoparea unor obișnuințe necorespunzătoare, îi poți reda vitalitatea.

Pe lângă rolul său estetic, părul este important pentru funcțiile specifice pe care le îndeplinește. Spre exemplu, scalpul uscat poate duce treptat la căderea părului, descuamare sau iritații și mâncărime. Deseori, aceste probleme apar iarna, iar vântul aspru, aerul uscat și temperatura scăzută accentuează aceste afecțiuni.

Cum afectează anotimpul căderea părului?

Am mai discutat despre procesul de creștere și cele 3 faze consecutive prin care trece părul: anagenă, catagenă, telogenă și legătura cu căderea părului aici. Așadar, fiecare fir de păr are propriul său ciclu și este independent de celelalte fire de păr de pe scalp. De asemenea, creșterea părului depinde de o serie de factori precum stilul de viață, metabolismul sau alimentația. Cu toate acestea, este normal să pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi.

Specialiștii în domeniu consideră că, odată cu începutul toamnei, firele încep să cadă într-o proporție mai mare, făcând loc altora.  Cu alte cuvinte, în lunile de toamnă are loc o reînnoire a firelor de păr. Iarna însă, părul devine mai casant și mai deshidratat decât de obicei.

 

Soluția Regivero pentru sănătatea părului

Formula unică a produselor Regivero, îmbogățită cu ingrediente naturale și un complex de vitamine și minerale, oferă părului suportul necesar pentru o creștere sănătoasă și spectaculoasă.

Îți recomandăm tratamentul profesional împotriva căderii părului format din șampon și loțiune.  Proteina placentară de origine animală, arginina și vitaminele din grupa B stimulează circulația sanguină, pentru a putea asigura un aport suplimentar de micronutrienți la rădăcina firelor de păr.  Bucură-te și tu de efectele pe care ți le pot oferi!

sănătatea părului

Îngrijirea de iarnă pentru sănătatea părului

În primul rând, recomandarea noastră principală este să mergi la salon pentru a-ți tăia vârfurile despicate. Mai mult, sfatul specialiștilor Regivero este să îți tunzi vârfurile o dată la 2-3 luni, însă cu atât mai mult iarna. Pe de altă parte, și scalpul are de suferit în acest anotimp. Căciulile, temperatura mai scăzută de afară și tranziția de la încăperi încălzite la frig pot duce la descuamarea la nivelul pielii capului. În acest caz nu este vorba de mătreață, ci de o deshidratare mai puternică.

Astfel, este clar că trebuie să dedici mai mult timp îngrijirii și să aplici produse ce hidratează în profunzime. Dacă îți dorești să faci acest lucru acasă, poți urmări paginile noastre de Facebook și Instagram, unde am pregătit o rubrică intitulată #SalonulDeAcasă. Acolo vei găsi o gamă largă de măști accesibile, pe care le poți prepara cu ingrediente simple. După aplicarea măștii, te poți spăla în mod normal cu  tratamentul Regivero ce conține extract de miere, îmbunătățind procesul de hidratare și conferindu-i părului flexibilitate.

Un alt lucru cu care ne confruntăm iarna este electrizarea părului. Aceasta apare din cauza pălăriilor, eșarfelor sau căciulilor, când materialul se freacă de firele de păr și creează energie statică. În această privință nu există atât de multe soluții pentru a rezolva problema, însă poți aplica un serum pe părul uscat.

sănătatea părului Regivero

În ceea ce privește aspectul lipsit de vigoare și strălucire, cauza principală este deshidratarea. Sfatul nostru este să aplici un șampon ce curăță în profunzime, dar care nu afectează deloc scalpul. Regivero a creat produse pe bază de ingrediente naturale de calitate superioară și substanțe active cu 50% mai concentrate decât la oricare alt tratament existent pe piață. Mai mult, datorită acestor ingrediente, tratamentul va acționa cu blândețe și va fi compatibil cu scalpul tău. În acest fel, îi vei reda părului naturalețea și suplețea dorită.

Și instrumentele de styling pot duce la degradarea părului. În anotimpul rece, există tendința de a usca mai mult părul. Tocmai de aceea, este necesar să aplici o protecție termică înainte de a folosi feonul. Un alt sfat este să usuci părul până la capăt, fără a-l lăsa pe jumătate ud. De asemenea, reglează apa atunci când te speli pe păr, astfel încât să nu fie foarte fierbinte.

Ai grijă de părul tău indiferent de sezon și acordă-i atenția de care are nevoie.