Organismul reacționează la schimbările de temperatură, la expunerea la vânt și ploi, la scurtarea zilelor în sezonul acesta. Astfel, nici părul nu rămâne imun la aceste schimbări și în mod cert vei începe să simți anumite modificări. Trebuie să știi de la început că specialiștii Regivero ne asigură că acest lucru este normal, însă tot ce trebuie să facem este să îi oferim părului o îngrijire corespunzătoare. În acest articol vom vorbi despre sfaturile utile pentru îngrijirea părului în sezonul rece.

Anotimpul rece și starea de sănătate a părului

Indiferent de vârstă, părul își poate pierde din strălucire mai ales în anotimpul rece. Cu ajutorul unor pași simpli și prin stoparea unor obișnuințe necorespunzătoare, îi poți reda vitalitatea.

Pe lângă rolul său estetic, părul este important pentru funcțiile specifice pe care le îndeplinește. Spre exemplu, scalpul uscat poate duce treptat la căderea părului, descuamare sau iritații și mâncărime. Deseori, aceste probleme apar iarna, iar vântul aspru, aerul uscat și temperatura scăzută accentuează aceste afecțiuni.

 

Cum afectează anotimpul căderea părului?

Este important de menționat procesul de creștere a părului  ce cuprinde 3 faze consecutive: anagenă, catagenă, telogenă. Așadar, fiecare fir de păr are propriul său ciclu și este independent de celelalte fire de păr de pe scalp. De asemenea, creșterea părului depinde de o serie de factori precum stilul de viață, metabolismul sau alimentația. Cu toate acestea, este normal să pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi.

Specialiștii în domeniu consideră că, odată cu începutul toamnei, firele încep să cadă într-o proporție mai mare, făcând loc altora.  Cu alte cuvinte, în lunile de toamnă are loc o reînnoire a firelor de păr. Iarna însă, părul devine mai casant și mai deshidratat decât de obicei.

îngrijirea părului

Regivero – aliatul tău în orice anotimp

Produsele Regivero au fost create din ingrediente naturale, atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de rezultate în cel mai scurt timp. Fiecare ingredient este atent studiat și ales pentru a ne asigura că este potrivit pentru problema ta și 100% sigur pentru utilizare.

Dacă sezonul aceasta te confrunți cu părul deteriorat sau chiar vrei să previi această situație, îți recomandăm tratamentul Regivero împotriva căderii și pentru regenerare ce întărește și repară firele, contribuie la hidratarea optimă a părului și îi oferă strălucirea de care ai nevoie.