Căderea părului (alopecia) poate afecta doar scalpul sau întregul corp și poate fi temporară sau permanentă. Această problemă capilară este deseori rezultatul eredității, schimbărilor hormonale, afecțiunilor medicale sau o parte normală a procesului de îmbătrânire.

Semnele și simptomele căderii părului pot include:

  • Rărirea graduală a părului în vârful scalpului. Acesta este cel mai comun tip de cădere a părului, afectând persoanele în timp ce îmbătrânesc.
  • Pete sau zone circulare fără păr. Unele persoane se confruntă cu pierderea părului în diferite zone ale scalpului, bărbii sau chiar a sprâncenelor sub forma de pete sau zone circulare. Pielea în acele zone poate deveni iritată sau cu senzația de mâncărime.
  • Căderea bruscă a părului de pe toată suprafața scalpului. Un șoc fizic sau emoțional poate avea ca și urmare căderea unor șuvițe întregi de păr de pe scalp. Acest lucru se observă la pieptănatul sau spălatul părului și este un proces temporar.
  • Căderea părului pe întregul corp. Unele afectiuni si tratamente medicale, cum ar fi chimioterapia pot duce la desprinderea părului pe întreg corpul. În aceste situații, de obicei părul se regenerează.
  • Căderea părului și subțierea acestuia din cauza dermatitei seboreice. Aceasta este provocată de ciuperca Malassezia globosa și de obicei este însoțită de mâncărimi și iritații ale scalpului.

simptome cădere păr

De ce cade părul – Principalele cauze

În mod normal, oamenii pierd zilnic între 50 și 100 de fire de păr. Acest lucru, de obicei, nu este vizibil deoarece, în același timp, părul nou crește în locul celui căzut.

Căderea părului este influențată de unul sau mai mulți factori:

Istoric familial (ereditar).

Cauza cea mai comună a căderii părului este o afecțiune ereditară care apare odată cu înaintarea în vârstă. Această afecțiune se numește alopecie androgenică, chelie de tip masculin și chelie de tip feminin și apare treptat.

Schimbări hormonale și afecțiuni medicale.

O varietate de afecțiuni pot cauza căderea permanentă sau temporară a părului, inclusiv schimbările hormonale cauzate de sarcină, naștere, menopauză și probleme tiroidiene. Afecțiunile medicale includ alopecia areată, care este legată de sistemul imunitar și cauzează căderea părului în pete, infecții ale scalpului precum dermatita seboreica și o afecțiune de smulgere a părului numită trichotillomania.

Medicamente și suplimente.

Căderea părului poate fi un efect secundar al anumitor medicamente, cum ar fi cele folosite pentru cancer, artrită, depresie, probleme cardiace, gută și tensiune arterială ridicată.

Radioterapia.

Părul s-ar putea să nu crească înapoi la fel ca înainte.

Un eveniment foarte stresant.

Mulți oameni experimentează subțierea generală a părului la câteva luni după un șoc fizic sau emoțional. Acest tip de cădere a părului este temporară.

Coafuri și tratamente.

Coafarea excesivă a părului sau coafurile care țin părul strâns, cum ar fi codițele sau împletiturile, pot cauza un tip de cădere a părului numită alopecie de tracțiune. Decolorarea părului și aplicarea soluției de permanent în mod necorespunzător pot, de asemenea, să cauzeze ruperea părului.

cauze cădere păr

Prevenție

Cea mai frecventă cauza a căderii părului este cea generată de factorii genetici (chelie de tip masculin și chelie de tip feminin). Acest tip de cădere a părului nu poate fi prevenit.

Iată cateva sfaturi care te pot ajuta să eviți căderea părului:

  • Fii blând cu părul. Utilizează un produs pentru descurcarea părului și evită perierea lui când este ud. Un pieptene cu dinți largi ar putea ajuta să eviți ruperea firului de păr.
  • Evită utilizarea excesivă a aparatelor de styling cu aport de căldură sau a tratamentelor termice. Folosirea frecventă a feonului poate conduce la o cădere prematură a părului datorită deshidratării părului și a deteriorării foliculilor de păr.
  • Limitează tensiunea exercitată asupra părului din cauza coafurilor care folosesc elastice, agrafe și împletituri strânse.
  • Întreabă medicul despre medicamentele și suplimentele pe care le iei și care ar putea cauza căderea părului.
  • Nu ignora protecția părului împotriva razelor UV, mai ales pe perioada verii.
  • Spune NU fumatului. Unele studii arată o asociere între fumat și căderea părului.

prevenție cădere păr

Tratamente anticădere profesionale cu rezultate vizibile

Există diverse opțiuni de tratamente anticădere pentru păr::

  1. Minoxidil: Minoxidilul este un medicament care poate ajuta la creșterea părului la anumite persoane. Acesta poate fi achiziționat sub diferite mărci comerciale.
  2. Suplimentele alimentare: Acestea pot contribui la îmbunătățirea sănătății părului și prevenirea căderii acestuia: suplimente cu biotină, fier, zinc, vitaminele B, etc.
  3. Tratamente cu laser: Acest tratament pentru păr folosește un laser de intensitate scăzută pentru a stimula activitatea celulelor foliculilor de păr.
  4. Stilul de viață: Schimbarea stilului de viață haotic cu unul sănătos poate contribui la prevenirea căderii părului. Chiar dacă pare greu de crezut, o alimentație sănătoasă poate preveni ruperea părului. 
  5. Produsele cosmetice: Există tratamente cosmetice care îmbunătățesc aspectul părului și previn căderea acestuia, precum șampoane profesionale și seruri.
  6. Tratamente cu celule stem: Celula stem se folosește în tratamentul transplantului de păr pentru potențialul de creștere al celulelor stem care stimulează creșterea părului.

tratament cădere păr

La Regivero am descoperit o formulă naturală și eficientă care reduce considerabil căderea firelor de păr, oferind părului o structură rezistentă și sănătoasă.

Putem să vă garantăm faptul că produsele Regivero prelungesc faza Anagenă (de creștere) a părului printr-o hrănire adecvată a firelor cu nutrienți esențiali. Deși părul este construit să cadă la un moment dat, cu acest tratament anticădere îi poți susține viața mai mult timp! Soluția Regivero acționează sistematic, prin creșterea circulației la nivelul scalpului, pentru a duce la baza părului substanțele vitale susținerii vieții firelor de păr și oferă un complex de ingrediente active concentrate care să hrănească părul. 

În cazul în care se acționează imediat după căderea părului din cauze genetice și încă mai există papilă dermică însoțită de bulbi, de unde să crească un nou fir de păr, avem loțiunea de regenerare, care stimulează creșterea părului, creşte volumul firelor de păr şi facilitează dezvoltarea mai rapidă de noi foliculi de păr.

Este important să consulți un medic sau specialist în îngrijirea părului înainte de a începe orice tratament pentru căderea părului. Aceștia te pot ajuta să identifici cauza problemei și să alegi tratamentul cel mai potrivit pentru rezolvarea căderii părului.