Tips & Tricks: cum să îți reziste coafura mai mult timp

În acest articol vei descoperi tehnici prin care coafura ta să reziste la fel de mult ca atunci când apelezi la un hairstylist. Participă la evenimentele importante plină de încredere și cu un păr aranjat care va rezista toată seara. Indiferent dacă ai părul scurt sau lung, odată aranjat acesta poate fi elementul cheie al ținutei tale.

Secretul unei coafuri rezistente este timpul pe care îl aloci pentru pregătirea părului în mod corect. Așadar, în momentul în care începi să te pregătești asigură-te că ai timp suficient și nu vei fi pe fugă.

Folosește un fixativ sau un înlocuitor natural

De cele mai multe ori, atunci când participi la o petrece sau o nuntă, după câteva ore coafura ta se strică, fie din cauza căldurii, fie din cauza mișcării. Din aceste motive părul trebuie să fie bine fixat. Aplică un fixativ sau un spray pentru volum pe toată suprafața părului, dar mai ales pe straturi. De obicei, aplicăm fixativul doar pe deasupra părului și neglijăm părul de dedesubt care își va pierde rapid volumul. Dacă te coafezi destul de rar acest spray de fixare nu are efecte negative asupra firului de păr, în schimb dacă utilizezi fixativul des acesta poate duce la agresarea firului de păr.

În anii ’70 buclele au devenit o modă, însă produsele de styling nu erau la fel de vaste ca în ziua de azi. Totuși, cum reușeau femeile de atunci să își păstreze buclele intacte? Pregăteau tot felul de soluții din ingrediente naturale. Puțină bere aplicată pe suprafața părului, poate fi un înlocuitor bun al fixativului. Poți amesteca berea cu câteva picături de uleiuri esențiale pentru a avea un miros plăcut.

O altă soluție naturală utilă ar fi un amestec format dintr-o linguriță de zahăr și o cană de apă fierbinte. Odată ce zahărul s-a dizolvat, toarnă soluția într-o sticluță cu pulverizator și aplică acest amestec pe lungimea părului. Apoi, îți poți usca părul cu uscătorul de păr și să îl aranjezi exact așa cum îți dorești.

cum să îți reziste coafura mai mult timp

Usucă-ți părul cu capul în jos

În cazul în care îți dorești ca părul tău să aibă un volum care să rezite mai mult timp poți obține volumul dorit în timpul uscării sale. Aplică spumă de păr sau un spray pentru volum la rădăcina părului umed și apoi, usucă-l cu foehnul în sensul invers creșterii firului. În acest mod, firul de păr este uscat și ridicat de la rădăcină. După ce părul este uscat îți recomandăm să aplici spray pentru volum pe toate straturile.

Cum să te coafezi dacă ai părul uscat?

 

Bucle rezistente

Buclele reprezintă o reală provocare pentru femei. Cel mai important truc este să lași buclele să se răcească înainte de a trece cu mâna prin ele. După ce ai ondulat fiecare șuviță, ridic-o la nivelul scalpului și prinde-o cu o agrafă. În felul acesta bucla se va răci într-o formă mai cârlionțată și va rezista mai mult.

coafarea parului, coafura mai mult timp

Trucuri pentru un păr drept de lungă durată

Dacă îți place să ai părul perfect drept, iată de ce trebuie să ții cont. În etapa de pregătire a părului este nevoie să folosești un balsam pe care să îl aplici pe toată lungimea firului. După spălare tapotează delicat părul cu un prosop, până umezeala este absorbită și apoi usucă-l de sus în jos. Înainte de a-ți îndrepta părul, asigură-te că acesta este complet uscat. Ideal este să folosești o placă profesională care să nu îți ardă părul. În final, nu uita să folosești și un spray termic pentru a-l proteja de temperatura ridicată.

Pentru orice tip de coafură secretul este să ai un păr sănătos și bogat. Oferă-i o îngrijire deosebită, ajută-l să se regenereze și oprește cădereaacestuia. Noi îți oferim o gamă de produse profesionale create din ingrediente naturale care hidratează părul și scalpul și întăresc firul de păr. Accesează următorul link pentru a vedea toate beneficiile fiecărui tratament Regivero în parte: https://regivero.ro/produse/.