Principalele cauze ale căderii părului

 

Alopecia sau căderea părului este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Aceasta poate fi generată de numeroși factori interni și externi ce pot împiedica creșterea și regenerarea corespunzătoare a părului nostru. Deși pentru mulți dintre noi situațiile în care ne confruntăm cu o cădere acută a firelor de păr pot fi alarmante și ne pot crea o stare de disconfort, este important să nu ne panicăm și să acționăm la timp pentru a ameliora sau evita efectele nedorite. Dar care sunt principalele cauze ale caderii parului?

 

Informații utile despre procesul de regenerare al firului de păr

regenerare al firului de păr

Înțelegerea acestei probleme începe cu o informare corectă. Există trei etape ale ciclului de creștere a părului: anagen, catagen și telogen. 

Faza anagenă este etapa de creștere activă a firului de păr ce poate să dureze de la doi până la opt ani.

Faza catagenă este caracterizată printr-o etapă de inactivitate, în care foliculul se pregătește să creeze un nou fir de păr, astfel încât nu există nici creștere, nici regresie.

Faza telogenă este cea de repaus și poate dura până la patru luni. În această ultimă fază, părul cade în mod natural, însă această cădere este firească și face parte din procesul de regenerare.

Căderea excesivă a firelor de păr – ce putem face?

În general, ne pot cădea până la 100 de fire de păr pe zi, acest lucru reprezentând un fenomen normal. Însă, când ciclul firului de păr este întrerupt, sau foliculul a fost distrus, ne putem confrunta cu o cădere excesivă a părului nostru. Poate că și tu ai întâmpinat acest lucru și nu ai știut cum să acționezi și, fie că ai încercat diferite tratamente sau remedii naturale, problema tot nu a dispărut. În aceste situații, este recomandată o verificare amănunțită a tuturor cauzelor care ar fi putut determina slăbirea structurii firelor de păr și implicit o sănătate precară a acestora.

 

Principalele cauze ale caderii parului

Alimentația reprezintă un element cheie pentru un păr strălucitor, bogat și plin de viață. Cu cât aceasta este mai echilibrată, asigurând necesarul de minerale și vitamine, cu atât părul nostru devine mai frumos. Așadar, părul reprezintă un rezultat al stării noastre interioare, iar o alimentație necorespunzătoare nu face decât să împiedice creșterea sănătoasă a acestuia.

Strâns legat de starea interioară este și stresul. Stilul de viață agitat, perioadele de efort psihic sporit, starea emoțională proastă și lipsa somnului sunt factori care, dacă ne scapă de sub control, pot cauza căderea părului în exces.

De asemenea, coafatul excesiv, îngrijirea necorespunzătoare, folosirea produselor nepotrivite, vopsitul sau utilizarea în mod repetat a instrumentelor de coafat precum placa sau uscătorul, pot agrava starea generală de sănătate a părului nostru.

Principalele cauze ale caderii

 

 

Cum acționează tratamentul intensiv împotriva căderii și pentru regenerarea părului?

Formula unică a produselor Regivero, îmbogățită cu ingrediente naturale și un complex de vitamine și minerale, oferă părului suportul necesar pentru o creștere sănătoasă și spectaculoasă. Tratamentul 100% românesc este potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați, iar rezultatele oferite, pe care le poți obține printr-o utilizare corespunzătoare, cu siguranță îți vor întrece așteptările.

Ingredientele calitative, de origine naturală, folosite într-o concentrație ridicată în compoziția produselor noastre, au un aport considerabil în obținerea efectelor dorite. Complexul de vitamine B, elastina și serina marină, ginsengul, extractul de miere și de măsline, keratina și arginina opresc căderea firelor de păr și accelerează procesul de creștere.

Șamponul împotriva căderii părului, loțiunea pentru regenerare și loțiunea împotriva căderii părului, sunt unele dintre cele mai populare produse alese de clienții noștri. Acestea asigură energia necesară refacerii structurii firului de păr, activează circulația sângelui la nivelul rădăcinilor și reduce semnificativ pierderea părului prin eliminarea principalelor cauze. Bucură-te și tu de efectele pe care ți le pot oferi!

Adauga in cos tratamentul impotriva caderii parului Regivero