Verifica mai jos ce factori iti cauzeaza degradarea parului. Pregateste-te sa alegi mai intelept pe viitor cu ce produse intra in contact pielea si parul tau. Afla cum iti strica parul cu adevarat unele ingrediente de sinteza pe care nu le banuiai si ce poti sa faci in schimb ca sa iti repari parul.

Imaginea personala e importanta pentru tine si iti doresti sa arati bine cand esti la munca insa si pentru cei dragi. Ai investit mult in produse de styling si te straduiesti sa iti aranjezi parul cat mai bine. Insa in ultimul timp parca nimic nu mai functioneaza. Parul tau e tot mai fragil, cade, e tern si lipsit de volumul de odinioara. Te cuprinde disperarea pentru ca se pare ca pe masura ce te straduiesti mai mult, parul tau se deterioreaza tot mai tare.

 

Verifica mai jos ce factori iti cauzeaza degradarea parului si pregateste-te sa alegi mai intelept pe viitor cu ce produse intra in contact pielea si parul tau. Afla cum iti strica parul cu adevarat unele ingrediente de sinteza pe care nu le banuiai si ce poti sa faci in schimb ca sa iti repari parul.

Top factori care cauzeaza degradarea parului

1.Sampoanele care contin agenti agresivi de curatare

Sodium Lauryl Sulfate/  Sodium Laureth Sulfate. Sunt pe o scara de coroziune de la 1 la 100, catalogate in zona de 100. Sunt cei mai corozivi si agresivi agenti de curatare. Se gasesc in multe sampoane si geluri de dus pentru ca fiind atat de puternici, e nevoie de o cantitate mai mica de substanta pentru curatare.

Alternativa? Cauta sampoane care sa iti curete parul bland. Desi e nevoie de agenti de curatare in sampoane pentru un par si un scalp sanatos, vezi sa fie variante blande cu pielea, cum ar fi Ammonium sau Myreth de exemplu. 

2. Produsele pentru stralucirea parului

Iti dau impresia dupa eticheta ca sunt fie pline de uleiuri naturale fie de plante care te ajuta sa ai par stralucitor. In realitate 99% dintre ele sunt pline de siliconi.  Lasa-i pentru lustruit bordul la masina sau pantofii. Fereste-te de produse care au ca ingrediente siliconi: dimethicone, dimethiconol, cetearyl methicone, phenyl trimethicone ca sa ai idee de cateva denumiri. In special daca ai parul cret il vor ingreuna si iti vor strica buclele definite. Sunt greu si de curatat din par, in timp risti sa-ti imbacseasca parul si scalpul.

Alternativa? Produse bogate in keratina, extract de castan salbatic sau serina marina, care sunt agenti de hidratare si netezire din profunzime.

3. Uleiurile pentru par 

Li se face impropriu reclama ca “hidrateaza”. In realitate te ajuta poate sa pastrezi apa in par si sa ii dai parului tau un aspect mai stralucitor. Ai grija insa sa nu le folosesti inainte de uscarea parului daca folosesti placa de par sau perie rotativa. Deoarece o sa iti prajesti efectiv parul cu combinatia dintre cele 2.

Alternativa? Ajuta-ti parul sa fie hidratat sau stralucitor in mod sanatos cu produse bazate pe extracte de plante, miere, keratina sau Sodium PCA.

4. Vopsitul parului

Vopselele de par contin multe substante chimice care sunt toxice pentru piele sau par pe termen lung. Iar daca o sa iti decolorezi parul ( decapajul e doar o alta denumire, nu te gandi ca e mai bland) sau folosesti un oxidant puternic, iti poti stresa atat de tare radacinile parului  incat sa il treci in starea de telogen effluvium.

Intrarea parului in aceasta stare se face dupa un soc major, eveniment traumatizant, interventie chirurgicala sau o nastere si…surpriza…dupa o vopsire agresiva. O sa descoperi cu tristete dupa maxim 2-3 saptamani de la vopsire ca iti cade parul si ca foarte multe fire de par se rup.

Alternativa? Sa nu te vopsesti agresiv, sau deloc. Stim ca nu e o optiune pentru majoritatea femeilor, asa ca ia masuri cu un tratament performant pentru regenerarea parului daca esti in aceasta situatie. 

tratament regenerare par

tratament regenerare par

5. Placa si peria rotativa

Datorita caldurii excesive, o sa iti afectezi fie radacinile parului, fie o sa il usuci excesiv in lungime.

Alternativa? Ca sa nu renunti la ele, gandeste-te sa iti protejezi parul. Foloseste produse care contin keratina si alte ingrediente naturale care hidrateaza foarte bine parul. Daca suferi de caderea parului sau vrei sa il regenerezi si urmezi un tratament pentru aceste probleme, in nici un caz nu ar trebui sa folosesti surse de caldura excesiva. Macar cat timp urmezi tratamentul.  

6. Poluarea si alti factori nocivi de mediu

Poate nu esti constienta cum iti afecteaza poluarea, fumul de tigara, radiatiile solare sau diferentele mari de temperatura parul. Il ingreuneaza, iti sufoca pielea delicata a capului, iti usuca parul si il agreseaza.

Alternativa? Vara protejeaza-ti parul cu o palarie sau o esarfa cand esti in soare puternic si iarna foloseste o caciula din fibre naturale. Pentru a detoxifia parul foloseste un sampon care sa curete eficient si sa iti lase parul scartaind de curatenie. Atunci vei stii ca este purificat. Alege si o lotiune de tip leave in care sa iti ofere protectie impotriva acestor factori de mediu si care sa fie bogata in antioxidanti. 

7.Alopecia androgenetică

Alopecia androgenetică este un alt termen pentru chelie masculină sau feminină . Este o cauza foarte frecventa a caderii parului. Atât chelia masculina, cât și cea feminină sunt genetice.

Bărbații tind să piardă părul de la tâmple și coroana capului. La femele, părul devine de obicei mai subțire pe tot capul. Alopecia androgenetică este mai probabil să se întâmple pe măsură ce o persoană îmbătrânește, dar poate începe în orice moment după pubertate .

Multe femei care suferă de alopecie androgenetică o dezvoltă după trecerea menopauzei . Aceasta înseamnă că hormonii ar putea avea ceva de-a face cu asta.

Alternativa? Discuta cu mediul tau pentru a-ti recomanda cele mai  vitamine potrivite varstei tale care te pot ajuta sa controlezi aparitia cheliei.  

8.Deficiențe nutriționale

Deficiențele nutriționale pot cauza căderea părului. Dietele extreme, care sunt prea sărace în proteine ​​și anumite vitamine , cum ar fi fierul , pot provoca uneori vărsarea excesivă a părului.

O persoană care ține diete și se confruntă cu căderea păului ar trebui să se prezinte la un medic pentru un test de sânge pentru a verifica dacă are o deficiență nutrițională care ar putea cauza căderea părului.

Alternativa? Inceraca sa adopti un stil de viata sanatos, care sa combine atat diete pline de protein si vitamine cat si sport.

Acum esti constienta de cei mai importanti factori externi care iti afecteaza parul, il fac sa cada, sa nu creasca pe cat de repede ai vrea, sa fie uscat si tern. Ai aflat insa si care sunt alternativele si cum poti sa contracarezi unii dintre acesti factori daunatori.

Afla detalii despre tratamentul pentru regenerarea parului Regivero

cum sa iti ingrijesti parul Regivero

*Rezultatele pot varia de la o persoana la alta!