Cauzele caderii parului la femei

Desi este o problema intalnita predominant la barbati, exista si femei care se confrunta cu pierderea parului. Pierderea a circa 100 de fire de par in fiecare zi are un impact psihologic negativ asupra acestora. Le afecteaza stima de sine, calitatea vietii, increderea si viata sociala. Totusi, cauzele caderii parului la femei pot fi diferite fata de cele intalnite la barbati.

Care sunt cauzele caderii parului la femei?

  • Stresul, lipsa fierului in organism sau functionarea deficienta a glandei tiroide influenteaza ciclul vietii firului de par. Uneori trebuie mentionat si ca in perioada adolescentei caderea parului poate fi influentata si de anumite tulburari de alimentatie.
  • Scaderea in greutate, scaderea nivelului de fier din organism, o dieta saraca in conditii de stres, combinata cu dereglari ale tiroidei, precum si alte dereglari hormonale, pot duce la caderea parului. Un par stralucitor si des are nevoie de o dieta sanatoasa si de un sistem endocrin ce functioneaza normal.
  • Caderea parului la femei se mai poate intampla si dintr-o cauza mai putin dramatica si mai putin vizibila. Totusi, aceasta poate produce destul de multa suparare. Este vorba despre androgenic alopecia. Parul se subtiaza treptat, adesea intr-o perioada de cativa ani. Incepe in zona frontala, extinzandu-se spre spatele podoabei capilare. Acest fenomen poate incepe la orice varsta, este progresiv si este mostenit genetic.

Androgenetic alopecia, asa cum este denumita stiintific, are de-a face cu hormonii masculini. Nu este cauzata de un surplus de testosteron, ci se datoreaza unei predispozitii genetice: foliculii reactioneaza la nivelul normal de hormoni masculini din corpul femeii.

Cauzele caderii parului la femei nu sunt usor de investigat. Pe langa cauzele mentinonate mai sus, 72% dintre femeile ce sufera de pierderea parului datorita hormonilor masculini se confrunta si cu o lipsa de fier in organism. In acest caz, rezolvarea acestei probleme se face cu un diagnostic precis si prin eliminarea tuturor potentialilor factori care au adus la aparitia problemei.

De asemenea, stresul poate exacerba caderea parului care este cauzata genetic. Acest lucru se datoreaza faptului ca glandele suprarenale sau cele cu incidenta la stres secreta hormoni masculini si in cazul femeilor. S-a constatat ca ovarele polichistice pot duce la accelerarea acestei stari. Astfel, caderea parului care este cauzata genetic se va accentua in timpul menopauzei, daca aceasta nu este tratata pe masura ce scade nivelul de estrogen.

Solutia Regivero

In urma unor cercetari indelungate, echipa Regivero a creat o gama de produse menite sa stopeze rapid caderea parului. Produsele Regivero: samponul impotriva caderii parului, lotiunea impotriva caderii si lotiunea pentru regenerarea parului va ofera un efect garantat. In compozitia lor se gasesc extracte naturale din plante, cu efect dovedit clinic, care te ajuta sa ai un par sanatos si plin de viata.

Scapa definitiv de problema caderii parului cu produsele Regivero!

2018-04-24T16:25:50+00:002. 04. 2018|
X