Personal îmi doresc să am un păr minunat întotdeauna și sunt sigură că și voi vă doriți același lucru. Așa cum ne îngrijim de ten, de restul pielii și părul are nevoie de o îngrijire suplimentară ca să fie puternic și sănătos.

Fiecare anotimp presupune o altă îngrijire a părului.  In general iarna trebuie să îi acordăm o îngrijire suplimentară, frigul fiind un factor negativ care acționează asupra pielii, dar și asupra părului.

Ca să avem un păr minunat  trebuie să parcurgem mai multe etape, până să ajungem în stadiul de a îl coafa.

Utilizarea șamponului potrivit pentru părul tău

Tipurile de păr și scalp sunt diverse: gras, cu mătreață, normal ș.a.m.d. Eu recomand utilizarea șamponului Regivero împotriva căderii părului spre exemplu, împreună cu loțiunea împotriva căderii părului deoarece întăresc firul de păr și îl hrănesc.

Utilizarea balsamului pentru păr

Acesta trebuie folosit de fiecare dată când îți speli părul, deoarece și el are proprietăți de hidratare. Fiind iarnă, recomand utilizarea unui balsam pentru păr pentru păr uscat care are multe substanțe nutritive. Acesta va preveni uscarea părului, despicarea firelor de păr și îl va face să arate mai luminos și mai sănătos.

Hidratarea părului – mască

Folosește o mască pentru păr măcar o dată pe săptămână, deoarece vântul și frigul au tendința de a usca părul. Recomandarea mea este să folosești una specială pentru părul uscat, chiar dacă nu îl ai așa în mod normal.

Șampon uscat

Încearcă să ai la îndemână mereu un șampon uscat. Fiind iarnă, sigur vom purta fes sau diverse tipuri de căciuli. Acest lucru ne îngrașă părul mai repede indiferent de tipul de păr.

Mănâncă corespunzător

Nu uita că un păr sănătos înseamnă sănătate și alimentație corectă. Iarna încearcă să mănânci multe fructe și legume pentru vitaminele pe care acestea le ofera organismului. Nu uita nici de alimente care conțin Fier, Zinc sau substanțe nutritive de care toți avem nevoie. Este recomandat si folosirea suplimentelor de vitamina C și ceea ce îți mai recomandă medicul.

Coafura

Cea mai grea decizie pe care poți sa o iei este în privința coafurii. Ce coafura pot alege când am o ocazie speciala? Cum sa îmi aranjez parul? Daca te neliniștesc aceste întrebări mai jos ai cateva poze cu coafuri care s-ar potrivi de minune unei seri speciale.

 

 

In general, pentru rochiile cu spatele gol , îmi plac tipurile de coafuri care acoperă puțin zona cefei deoarece ar aduce un plus de eleganță. Pentru părul scurt, recomand o coafură boemică, o impletitură intr-o parte sau poate chiar cateva bucle lejere si răsfirate.

Acestea fiind spuse, aveți grijă corespunzător de părul vostru!