Extractul de ceai verde folosit in produsele de ingrijire personala.

Originar din Asia si gasit cel mai frecvent in China, ceaiul verde este un arbust de la care se folosesc frunzele uscate printr-un procedeu laborios. Pentru extractul de ceai verde sunt valorificate doar frunzele tinere si mugurii arbustului. Extractul de ceai verde este un ingredient anti-imbatranire de exceptie, in special datorita efectului de intarziere al procesului de imbatranire al pielii. In plus el este si antioxidant, antiinflamator si reduce radicalii liberi, pielea devenind mai ferma, dar este un produs ce nu se foloseste direct pe piele, ci doar ca ingredient in prepararea unui mare numar de produse cosmetice.

EXTRACTUL DE CEAI VERDE

Extractul de ceai verde se obtine prin macerarea frunzelor uscate intr-o mixtura de glicerina vegetala organica si apa purificata.

Extractul de ceai verde se prezinta ca un lichid galben-maroniu cu un miros caracteristic. In compozitia sa intra anumiti compusi cum ar fi: theofilina, teobromina (antioxidant, antiinflamator, reduce grasimea subcutanata), proantocianidine, procianidine (ce stabilizeaza colagenul si mentine nivelul de elastina), tanini, catechine (antiradicali ce inhiba efectele pro-inflamatorii si antioxidante), epigallocatechina gallata (EGCg) (cu rol fotoprotector, antiinflamator si antibacterian).

EFECTE BENEFICE ALE EXTRACTULUI DE CEAI VERDE

In general ceaiul verde era deja cunoscut pentru efectul sau benefic asupra sanatatii. In plus fata de acestea antioxidanti din extractul de ceai verde inhiba producerea bacteriilor si are efect anti- cancerigen. In special epigallocatechin-3- gallat sau EGCG ajuta la regenerarea foliculilor de par si stimuleaza pielea sa creasca fire de par. De asemenea avand in vedere ca extractul de ceai verde accelereaza metabolismul, un metabolism mai rapid duce in mod normal si la cresterea mai rapida a parului. Studiile au mai demonstrat ca pe langa cresterea parului, extractul de ceai verde are efect si la tratarea matretii.

Ca urmare, extractul de ceai verde, pe langa efectele mentionate deja, este un bun tonifiant, stimuleaza microcirculatia si combate degradarea colagenului, ajuta la ingrijirea oricarui tip de ten si la ingrijirea zonei ochilor, reda tenului ridat si imbatranit, vitalitatea si stralucirea de odinioara, oferind, protecție solara, precum si protectie fata de alti factori externi si poluare.

2018-01-10T08:23:05+00:00 10. 01. 2018|
Cosul tau este gol
Produse similare