Proteina placentara – proprietati si intrebuintare

Interesul pentru placenta a aparut in jurul anilor 40 ai secolului trecut, cand marile companii farmaceutice si-au dat seama de efectul benefic al acesteia la regenerarea tesuturilor si combaterea ridurilor. Timp de decenii, proteina placentara a constituit unul din componentele secrete ale produselor cosmetice.

Inca din 1916 au existat studii referitoare la compozitia chimica a placentei. Interesul oamenilor de stiinta a crescut atunci cand s-a descoperit ca placenta contine aminoacizi, enzime si substante bio active, cum ar fi proteinele, care intervin in functionarea celulei. Ca urmare, proprietatea esentiala a proteinei placentare este de a activa celulele inca inactive ale unui organism adult, inmultindu-le, ajutandu-le sa se refaca si in cele din urma provocand intinerirea pe cale naturala.

BENEFICII ALE PROTEINEI PLACENTARE

In prezent proteina placentara are un domeniu vast de utilizare. Pe langa faptul ca incetineste procesul de imbatranire, cu efect de rejuvenare, imbunatateste activitatea sexuala si fertilitatea, micsoreaza efectul oboselii cronice, intareste sistemul imunitar, regleaza metabolismul si stimuleaza procesele reparatorii, proteina placentara joaca un rol important in profilaxia si tratamentul bolilor oncologice, ajuta la recuperarea organismului dupa operatii, chimioterapie si boli infectioase acute, boli cronice ale aparatului digestiv, boli inflamatorii cronice si ale sistemului nervos.

Proteina placentara este tot mai des intalnita si in preventia caderii parului. In acest caz specific, ea contine ingrediente active ce actioneaza eficient si benefic asupra firului de par.

Produsele ce contin proteina placentara sunt folosite cu succes si in tratamentele pentru regenerarea parului degradat. Lotiunea activa pe baza de placenta integreaza tocmai acele substante de care parul are atat de multa nevoie. Proteina placentara are efect imediat asupra degradarii parului fiind produsa de substantele alcaline utilizate la spalarea, vopsirea, decolorarea si ondularea parului.

2018-01-10T08:21:24+00:00 10. 01. 2018|
Cosul tau este gol
Produse similare