Remedii antice pentru caderea parului

Nu este de mirare ca din cele mai vechi timpuri oamenii au simtit nevoia intaririi parului ce forma podoaba capilara. Antichitatea sta marturie unor astfel de eforturi ce s-au transmis pana la noi din cele mai influente civilizatii: Egipt, Grecia si Roma. Aceste popoare au inventat o serie de remedii antice pentru caderea parului, care se credea ca dau rezultate vizibile.

Cele mai interesante remedii antice pentru caderea parului:

  • Unul dintre cele mai vechi papirusuri egiptene, papirusul Ebers, contine retete medicale datate 1550 i. Hr. Textul dezvaluie cateva retete pentru contracararea caderii parului. Se recomanda folosirea unui amestec de grasime de hipopotam, crocodil, motan, sarpe si ibex. O alta reteta recomada masarea scalpului cu fiertura de par de porc spinos aplicata pe scalp timp de patru zile. Alta reteta propunea aplicarea unui amestec format din laba de femela de ogar macerata in ulei impreuna cu copita unui magar. Dar oare care era efectul?
  • In ceea ce priveste Grecia antica, renumitul Hipocrate, nascut in jurul 460 i.Hr, considerat si parintele medicinei europene, s-a confruntat personal cu chelia. Si-a prescris atat lui, cat si celor ce se confruntau cu aceeasi problema, o combinatie autentica de opiu, hrean, gainat de porumbel, sfecla rosie si mirodenii. Ceea ce n-a impiedicat caderea parului. Hipocrate a mai conceput un alt tratament foarte radical impotriva caderii parului, dupa ce a observat ca eunucilor nu le cadea niciodata parul. Este putin probabil ca barbatii ar fi ales varianta castrarii pentru rezolvarea lipsei parului. Totusi, in 1995, cercetatorii de la Universitatea Duke din SUA au confirmat ca aceasta procedura radicala chiar previne pierderea parului.
  • Atunci cand Iulius Caesar a inceput sa cheleasca, s-a dat peste cap ca sa limiteze efectul pierderii parului, incercand sa-si ascunda teasta stralucitoare. Pentru inceput, a lasat sa-i creasca mai lung parul dinspre ceafa, pe care il pieptana inspre crestet ca sa mascheze scalpul golas. Cand acest procedeu n-a mai dat rezultate (nu se inventase fixativul inca), regina Egiptului, Cleopatra i-a recomandat un remediu local. Un compus din soareci si dinti de cal macinati, amestecat cu untura de urs. Cum efectul a intarziat sa apara, marele conducator al Romei a ales in cele din urma sa-si acopere scalpul cu o cununa de lauri.

Tratamente impotriva caderii parului folosite azi:

Desigur ca aceste remedii antice pentru caderea parului ni se par hilare astazi, dar aceasta problema este neschimbata.

De aceea, echipa Regivero va propune un tratament.  Sampon impotriva caderii parului si Lotiune impotriva caderii parului. Evident, in compozitia lor nu intra ingrediente atat de ciudate ca cele din antichitate. In schimb vei gasi elemente a caror efect benefic a fost studiat si demonstrat in laboratoare si clinic.

Ca urmare, efectele proteinei placentare, argininei, vitaminelor B, bio-keratinei, extractului de ceai verde si extractului special de masline. Acestea sa enumera printre componentele produselor mentionate mai sus. Sunt garantate datorita cercetarii stiintifice implicate.

2018-11-21T11:18:03+00:002. 04. 2018|
X