Industria frumuseții și mai ales cea farmaceutică ți-au indus în ultimii ani ideea că o pastilă minune plină de chimicale îți va rezolva instant problema de sănătate sau de frumusețe cu care te confrunți. Adevărul este însă că alimentația și stilul de viață îți influențează și ele sănătatea și frumusețea. Poți să iei chiar tu măsuri pentru a-ți ajuta corpul să fie mai sănătos din interior. Și se va vedea acest lucru.

Verifică mai jos dacă alimentația îți influențează sănătatea părului:

Mănânci zilnic legume – îți asiguri astfel aportul de nutrienți necesari părului, minerale și vitamine.

Mănânci zilnic fructe – îți asiguri astfel energia și hrănirea necesară creșterii firelor de păr.

Te hidratezi suficient – hidratarea este importantă pentru strălucirea și flexibilitatea firelor de păr.

Consumi suficiente proteine – firele de păr au la bază proteina numită keratină.

Consumi suficiente grăsimi bune – vitamine importante precum vitamina D au nevoie de uleiuri și grăsimi pentru a fi asimilate.

Stilul alimentar este dușmanul părului tău dacă:

  1. Ții o cură de slăbire drastică – îți privezi corpul de nutrienți importanți, iar carența de minerale este o cauză de bază a căderii părului.
  2. Mănânci mult fast food – prea multe prăjeli, excesul de zahăr și faptul că alimentele de acest tip sunt procesate, îți va determina o creștere a inflamației în corp și o lipsă de nutrienți importanți în același timp.
  3. Nu ai o alimentație variată, bogată în macronutrienți de bază – dacă din comoditate alegi mereu aceleași 3-4 alimente de bază, îți vei priva corpul de complexul de vitamine și minerale de care are nevoie pentru o structură sănătoasă a firelor de păr.

Verifica daca alimentatia ta influenteaza caderea parului-QUIZ

Vezi cum să folosești cel mai eficient tratament împotriva căderii părului din România