Vara este sezonul în care părul are nevoie de o îngrijire specială. In acest articol va vom prezenta sfaturi pentru ingrijirea parului vara. Este foarte important să oferim protecție împotriva razelor UV care afectează și podoaba capilară, nu doar pielea. O mențiune importantă este faptul că și părul nevopsit va avea de suferit,  deoarece razele UV usucă și distrug barierele naturale de protecție ale acestuia. 

Efectele negative ale soarelui asupra părului 

Așa cum am mai menționat, indiferent de tipul tău de păr, recomandarea noastră și cel mai important sfat pe care să îl urmezi este să eviți să îl expui la soare în miezul zilei, când razele UV sunt foarte puternice. Știm cât e de plăcută relaxarea la plajă, însă primul nostru sfat este să poți întotdeauna o pălărie sau o șapcă. Pe lângă că te va proteja, este și chic. Asortează-ți costumul de baie cu un accesoriu de păr și mergi cu încredere la mare. Totuși, nu exagera cu bronzul și folosește produse cu factor de protecție. 

Specialiștii Regivero atrag atenția asupra întreținerii corecte a podoabei capilare în timpul expunerii la soare și explică posibilele efecte negative asupra părului. Astfel,  expunerea la soare va usca foarte tare părul, generand exfoliere. De asemenea, părul vopsit va fi decolorat cu până la două nuanțe.  Astfel, ingrijirea parului vara trebuie sa faca parte din rutina noastra zilnica.

Cel mai afectat de razele solare este parul blond. Indiferent dacă părul este decolorat pentru a fi blond sau este blond natural, el se va usca mai tare și mai rapid în momentul în care este expus la soare.

ingrijirea parului vara

5 pași pe care să îi urmezi pentru ingrijirea părului vara 

Pasul 1 – Începe cu o vizită la salon pentru a tunde vârfurile 

Indiferent de lungimea părului, o vizita la salon nu va face decât să îți reîmprospăteze look-ul. În plus, vei scăpa de marea problemă a vârfurilor despicate. 

Sfat: Părul crește mult mai repede vara. Îți poți tunde vârfurile chiar și de mai multe ori într-un sezon. 

Pasul 2 – Împrietenește-te cu coafurile lejere 

Împletiturile lejere sau o coadă simplă pe spate sunt coafurile pe care le poți purta cu ușurință în timpul verii. Se pot realiza rapid și nici nu vor afecta părul. Pe de altă parte, coafurile precum cocurile strânse vor contribui la ruperea firelor de păr. Ia in considerare aceste sfaturi pentru ingrijirea parului vara si vei observa cum aspectul parului tau se va imbunatati.

Pasul 3 – Renunță, pe cât posibil, la instrumentele de styling și la produsele de fixare a părului 

Vara este momentul perfect să renunți la tot ce înseamnă instrumente de styling: uscător de păr, placă sau ondulator. Profită de vremea frumoasă și lasă-ți părul cât mai natural. 

Pasul 4 – Hidratează-ți atât părul, cât și corpul 

Un obicei care ajută nu doar firul de păr, ci întregul organism este hidratarea și alimentația sănătoasă. Hidratarea se observă întotdeauna atât la nivelul părului, cât și la nivelul pielii sau unghiilor. Dacă părul tău și-a pierdut strălucirea, este casant sau aspru, unul dintre motive poate fi lipsa hidratării.

Pasul 5 – Utilizează produsele corespunzătoare 

Pe timpul verii este indicat să alegi produse din ingrediente naturale ce îi vor oferi părului fortifiere și regenerare. Dacă mergi la piscină sau la mare, aplică o cantitate redusă de balsam pe vârfuri, pentru a crea un strat protector înainte de a intra în apă. Deși apa de mare creează acele bucle superbe, trebuie să știi că sarea reținută va usca și va deteriora firele de păr.  

produse regivero

Regivero – aliatul tău în orice anotimp 

Produsele Regivero au fost create din ingrediente naturale, atent selecționate pentru ca tu să te bucuri de rezultate în cel mai scurt timp. Fiecare ingredient este atent studiat și ales pentru a ne asigura că este potrivit pentru problema ta și 100% sigur pentru utilizare.

Dacă vara aceasta te confrunți cu părul deteriorat sau chiar vrei să previi această situație, îți recomandăm tratamentul Regivero împotriva căderii și pentru regenerare ce întărește și repară firele, contribuie la hidratarea optimă a părului și îi oferă strălucirea de care ai nevoie.