Afla care sunt pasii pentru ingrijirea parului atunci cand mergi la mare

Concediul petrecut pe plajă, lângă valurile mării, pare a este pentru mulți dintre noi alegerea perfectă pentru o vară de vis. Însă, există anumite aspecte pe care le neglijezi adesea atunci când pleci în vacanța mult așteptată. Aici se încadrează și rutina de îngrijire a părului pe timp de vară. Razele solare alături de sarea apei mării îți pot afecta podoaba capilară, care va avea, astfel, de suferit. Razele UV, apa sărată, schimbările de temperatură, umiditatea din aer și rutina ta zilnică pot să influențeze sănătatea părul tău. 

Așadar, pentru a avea cele mai frumoase poze de vacanță în care părul strălucește de sănătate, te sfătuim să urmezi următorii pași pentru un ritual de frumusețe complet.

  1. Pregătește-te temeinic înainte de a pleca în concediu

Înainte de a pleca într-o călătorie, îți recomandăm să-ți cureți părul în profunzime. Utilizează un tratament complet pentru îngrijirea părului care să fie compus din ingrediente naturale. Tratamentul Regivero împotriva căderii părului și pentru regenerarea acestuia conține elemente esențiale părului tău, care îl hidratează și îl hrănesc. Gama de produse Regivero îți va proteja părul de razele UV și  de efectele nocive ale apei sărate datorită compoziției produselor. Prin curățarea temeinică a scalpului, îți vei putea menține părul curat mai mult timp, reducând astfel numărul sesiunilor de spălare sau coafare pe care va trebui să le faci în vacanță.

  1. Află detalii despre climă și alege produsele potrivite de îngrijire

Tipul de climă din regiunea sau țara în care vei călători îți poate afecta părul. Așadar, îți recomandăm să afli mai multe despre acest aspect în prealabil pentru a lua cu tine produsele potrivite în menținerea părului sănătos. De exemplu, dacă te îndrepți către un oraș poluat, poți opta pentru o combinație de șampon și loțiune cu infuzie de antioxidanți care te va ajuta să-ți protejezi părul de radicalii liberi. O solutie este să iei cu tine șamponul Regivero împotriva căderii părului și loțiunea pentru regenerarea sa. Aceste produse îți vor hrăni și întări firul de păr prin elemente esențiale vieții, vor stimula circulația sanguină și vor proteja părul împotriva stresului oxidativ.

Dacă vei pleca într-un loc cu un climat mai uscat și temperaturi mari, atunci va fi recomandat să alegi produse cu formule hidratante. Cu toate acesta, chiar dacă destinația ta este într-o zonă cu umiditate ridicată, produsele hidratante sunt din nou alegerea cea mai bună deoarece acestea mențin părul suplu și șuvițele netede.

  1. Hrănește-ți părul înainte de a-l lăsa descoperit în soare

Balsamurile și loțiunile de păr fără îndoială ajută la hidratarea părului pentru a vă menține șuvițele cât mai hrănite și protejate. Aplică loțiunea preferată pe părul tău înainte de a merge la plajă sau la înot pentru a-l proteja împotriva daunelor cauzate de razele UV sau apa sărată. 

  1. Clătește-ți părul înainte și după ce înoți

Ar trebui să-ți speli părul după ce înoți în apă sărată? Răspunsul simplu este DA, chiar și înainte de a merge la înot. Omite șamponul, dar clătește părul cu apă înainte de a te arunca în valurile mării. Părul uscat are mai multe șanse să absoarbă clorul și sarea, în timp ce părul umed este mai puțin absorbant. În mod similar, este o idee bună să vă clătiți părul după înot pentru a ajuta la îndepărtarea oricăror reziduuri de sare și substanțe chimice.

Cel mai bun șampon pentru a-ți proteja părul de efectele apei sărate este cel care hrănește și hidratează în profunzime firele de păr. Șamponul Regivero pe bază de ingrediente naturale este conceput pentru a îndepărta ușor poluanții, iar în același timp hrănește și redă strălucire șuvițelor tale.

  1. Alege produse de păr cât mai ușor de folosit

Călătoriile sunt deja suficient de stresante, dar dacă mai adaugi și o rutină de îngrijire a părului complexă, atunci nu vei mai avea timp să te bucuri de concediu. Așadar, atunci când vine vorba despre îngrijirea părului pe timp de vară, când ești departe de casă, o rutină simplă este întotdeauna cea mai bună opțiune. Alege șampoane și loțiuni pentru păr care să conțină doar ingrediente naturale pentru hrănirea și hidratarea părului. Nu uita să iei cu tine câteva accesorii pentru coafarea facilă a părului, care-l pot prinde într-un coc lejer. Pentru a preveni ruperea firelor de păr, poți opta pentru un pieptene cu dinți largi care-l va descâlci cu ușurință, fără a-l rupe sau electriza. Acest tip de pieptene este o alternativă mai blândă pentru podoaba ta capilară, recomandat în special pentru părul creț sau ondulat.

  1. Uită de uscătorul de păr

Pe timp de vară, îți recomandăm să renunți la uscătorul de păr în favoarea uscării părului în aer liber. Căldura emanată de aceste instrumente îți pot usca părul în exces, mai ales în perioada concediului în care îți vei expune mai des părul la soare și apă sărată. Alături de beneficiile ce țin de sănătatea părului, uscarea naturală a părului pe timp de vară înseamnă mai mult timp pentru tine. Nu vei mai pierde timp prețios uscându-ți părul și vei simți că te relaxezi cu adevărat.

  1. Hrănește-ți părul cu uleiuri naturale

Una dintre cele mai ușoare modalități de a-ți proteja părul împotriva efectelor nocive ale apei sărate este acoperirea lui cu ulei natural de jojoba, spre exemplu. Astfel, sarea și clorul nu se vor mai depune la fel de ușor pe firele de păr, acesta păstrându-și suplețea chiar și după câteva ore de înot. Înainte de a pleca la plajă, aplică acest ulei esențial, hrănitor, pe părul tău ca și tratament de îngrijire profundă. Lasă-l pe șuvițe cel puțin 15 minute pentru a avea cele mai bune rezultate.

  1. Poartă o pălărie cu boruri largi

Deși s-ar putea să te simți grozav petrecând tot timpul  la soare atunci când ești în vacanță, acest lucru nu va fi benefic pentru părul tău. Razele directe UV, apa și coafarea cu instrumente ce emană căldură îți pot afecta părul, mai ales dacă acesta este vopsit. O soluție pentru protejarea eficientă a firelor de păr este purtarea unei pălării de vară cu boruri largi, care-ți va proteja astfel atât părul, cât și umerii și fața de razele UV.  

Concluzii

Îngrijirea părului pe timp de vară nu trebuie să fie un lucru dificil, mai ales dacă alegi produse profesionale și urmezi câțiva pași simpli precum cei menționați de noi. Alege produsele Regivero pentru o îngrijire în profunzime a firelor tale de păr, produse care-l vor hrăni corespunzător și îi vor reda strălucirea.