Caderea parului postpartum

In perioada urmatoare nasterii, numita postpartum, proaspetele mamici pot suferi numeroase schimbari din mai multe puncte de vedere. Una dintre cele mai neplacute este caderea parului postpartum. In termeni stiintifici, aceasta se numeste telogen gravidarum sau telogen effluvium. Statisticile spun ca pana la 40-50 % dintre mame sunt afectate de aceasta problema in primele 2-4 luni de la nastere.

Ce cauzeaza caderea parului postpartum?

Probabil ca va intrebati de ce se intampla acest fenomen. Raspunsul este destul de simplu: in timpul sarcinii, corpul viitoarei mame este plin de hormoni, inclusiv de estrogen. Estrogenul are rolul de a proteja impotriva caderii parului. Dupa nastere, insa, nivelul de hormoni se modifica, determinand o scadere a estrogenului. Aceasta este din cauza faptului ca nasterea este perceputa ca o schimbare brusca. Ca urmare, organismul reactioneaza influentand ciclul de viata al parului.

In plus, si alaptarea poate sa contribuie la caderea parului. Mai exact, prin cresterea nivelului de prolactina (hormonul produs de glanda pituitara responsabila de producerea laptelui), care este asociata cu pierderea parului.

Sa ne reamintim ca parul are trei stadii: anagen (stadiul cresterii), catagen (perioada intermediara) si telogen (odihnirea sau caderea). Dupa nastere, in telogen effluvium toate aceste trei stadii au loc in acelasi timp. Astfel, se produce o cadere masiva a parului.

Cu toate ca nu se poate preveni caderea parului postpartum, trebuie subliniat faptul ca acest fenomen este temporar. El dispare de la sine cand copilul are varsta de aproximativ un an.

Cum tratam caderea parului?

Pentru aceste stadii, folosirea produselor Regivero ajuta la stoparea caderii parului, la combaterea matretii, la regenerarea lui, precum si vitalizarea parului. Pentru a avea un par mai bogat si cu o viata mai indelungata, folositi lotiunea pentru regenerarea parului Regivero. Aceasta contine un complex activ marin si botanic, care contribuie la regenerarea parului si ii reda vitalitatea. Extractul de ginseng si castan salbatic stimuleaza pielea capului si firele de par, Pro-vitamina B5 din componenta sa repara si intareste parul in intregime, ii ofera volum si il face mai usor de intretinut, iar extractul de miere hraneste si hidrateaza parul in intregime.

Se recomanda folosirea acestei lotiuni de minim trei ori pe saptamana, timp de opt saptamani.

Vezi aici (Ingrijirea corecta a parului) cum se utilizeaza corect produsele Regivero pentru ingrijirea parului. Invata sa folosesti corect produsele de par si vei simti diferenta cu Regivero!

Ce tip de tunsori sunt recomandate dupa nastere?

Pentru protejarea parului in primul an de la nasterea copilului, alegeti o tunsoare usoara, mai sport. Evitati sa fortati parul cu coafuri elevate ce ar putea duce la o pierdere suplimentara a firelor de par.

Totusi, daca aveti chef de o coafura sofisticata cu parul pe spate, folositi o bandana sau un batic cu care sa va protejati parul.

De asemenea, in aceasta perioada puteti recurge la suplimente alimentare ce contin enzime ce se gasesc in organism in mod natural si ajuta la crestere parului.

2018-04-24T16:21:23+00:002. 04. 2018|
X