Stiinta evolueaza rapid si se inventeaza mereu substante chimice pentru diferite scopuri, in ritmul a mii de compusi de sinteza noi in fiecare an.

Nu toate sunt insa suficient testate initial si impactul lor in timp nu se cunoaste pe deplin. Vedem acum tot mai multe stiri despre substante care ni se spunea ca sunt prietenoase cu pielea si nedaunatoare, dar care dupa ani de folosire pe pielea umana s-a dovedit ca produc efecte adverse sau pot cauza boli grave.

Nu poti sa te feresti cu totul de substantele de sinteza si unele sunt sigure si chiar potrivite in compozitia produselor dermatocosmetice pentru par, insa este important sa stii ce sa eviti neaparat.

Nu poți să te ferești cu totul de substantele de sinteză și unele sunt sigure și chiar potrivite în compoziția produselor dermatocosmetice pentru păr, însă este important să știi ce să eviți neapărat.

1. Parabenii

Sunt conservanți utilizați în majoritatea produselor cosmetice, însă recent studiile care au demonstrat într-o măsură covârșitoare cât sunt de nocivi nu mai pot fi ignorate. Aceștia pot provoaca iritații și reacții alergice, iar datorită faptului că se absorb prin piele, se acumulează în corpul nostru din toate produsele folosite.

S-a descoperit o legătură puternică între folosirea parabenilor și creșterea ratei de cancer de san la femei. Îi recunoști după denumiri precum: methyl, propyl si butyl .

2. Lauryl Sulfat de Sodiu (SLS) sau Sodium Laureth Sulfat (SLES)

Sunt agenți de curățare și sunt folosiți mai ales în produsele care trebuie să facă spumă. Precum șampoane, geluri de duș, produse de curățare. Produc iritații ale pielii, ochilor și ale tractului respirator. În timp, acestea pot afecta și ficatul, iar materia primă pentru ele este des contaminată cu 1,4-dioxan care este cancerigen.

3. Formaldehidele

Formaldehidele și alți conservanți care eliberează aceste substante.  Hidantoina, Imidazolidinil uree, Metenamina sau Diazolidinil uree sunt folosiți în special în produse de îngrijire a părului. Loțiuni hidratante sau produse pentru unghii. Sunt toxice pentru că provoacă în timp erupții cutanate, alergii, depresie, oboseală cronică, amețeli sau chiar cancer.

4. Petrolat

Regăsit și sub denumirea de Petrolatum, se găsește în multe produse împotriva căderii părului, însă și în rujuri sau balsam de buze. În general, în produsele care promit strălucire pentru piele sau păr. Poate fi contaminat cu impurități cu efect cancerigen și poate să irite pielea dacă este prezent în cantități mari în produsele de păr.

5. Siloxani

Ciclomaticona și alți ingredienți care se termină cu sufixul-siloxan, sunt folosiți în produse de păr, produse de machiaj sau loțiuni hidratante. Îți afectează însă funcția endocrină și ficatul.

Lista cu substante nocive folosite în industria frumuseții este cu siguranță mai lungă și într-o continuă evoluție. De aceea este vital să înveți să citești etichetele, să studiezi lista de ingrediente și să alegi produse cu cât mai multe ingrediente naturale. Extractele purificate din plante te vor ajuta să îți păstrezi frumusețea într-un mod mai natural și prietenos cu pielea și cu mediul înconjurător.

Despre produse pentru îngrijirea părului și în special împotriva căderii părului fără substante nocive te invităm să afli mai jos. 

produse pentru ingrijirea parului si pentru regenerarea parului fara substante nocive Regivero

*Rezultatele pot varia de la o persoana la alta!