TOP 5 SUBSTANTE NOCIVE FOLOSITE IN TRATAMENTELE PENTRU PAR

Stiinta evolueaza rapid si se inventeaza mereu substante chimice pentru diferite scopuri, in ritmul a mii de compusi de sinteza noi in fiecare an.

Nu toate sunt insa suficient testate initial si impactul lor in timp nu se cunoaste pe deplin. Vedem acum tot mai multe stiri despre substante care ni se spunea ca sunt prietenoase cu pielea si nedaunatoare, dar care dupa ani de folosire pe pielea umana s-a dovedit ca produc efecte adverse sau pot cauza boli grave.

Nu poti sa te feresti cu totul de substantele de sinteza si unele sunt sigure si chiar potrivite in compozitia produselor dermatocosmetice pentru par, insa este important sa stii ce sa eviti neaparat.

Vezi cum a reusit Cristian sa scape de caderea parului si sa-l regenereze cu un tratament natural romanesc.

NU POȚI SĂ TE FEREȘTI CU TOTUL DE SUBSTANTELE DE SINTEZĂ ȘI UNELE SUNT SIGURE ȘI CHIAR POTRIVITE ÎN COMPOZIȚIA PRODUSELOR DERMATOCOSMETICE PENTRU PĂR, ÎNSĂ ESTE IMPORTANT SĂ ȘTII CE SĂ EVIȚI NEAPĂRAT.

tratament caderea parului femei

tratament caderea parului femei

1. Parabenii

Sunt conservanți utilizați în majoritatea produselor cosmetice, însă recent studiile care au demonstrat într-o măsură covârșitoare cât sunt de nocivi nu mai pot fi ignorate. Aceștia pot provoaca iritații și reacții alergice, iar datorită faptului că se absorb prin piele, se acumulează în corpul nostru din toate produsele folosite.

S-a descoperit o legătură puternică între folosirea parabenilor și creșterea ratei de cancer de san la femei. Îi recunoști după denumiri precum: methyl, propyl si butyl .

2. Lauryl Sulfat de Sodiu (SLS) sau Sodium Laureth Sulfat (SLES)

Sunt agenți de curățare și sunt folosiți mai ales în produsele care trebuie să facă spumă. Precum șampoane, geluri de duș, produse de curățare. Produc iritații ale pielii, ochilor și ale tractului respirator. În timp, acestea pot afecta și ficatul, iar materia primă pentru ele este des contaminată cu 1,4-dioxan care este cancerigen.

3. Formaldehidele

Formaldehidele și alți conservanți care eliberează aceste substante.  Hidantoina, Imidazolidinil uree, Metenamina sau Diazolidinil uree sunt folosiți în special în produse de îngrijire a părului. Loțiuni hidratante sau produse pentru unghii. Sunt toxice pentru că provoacă în timp erupții cutanate, alergii, depresie, oboseală cronică, amețeli sau chiar cancer.

4. Petrolat

Regăsit și sub denumirea de Petrolatum, se găsește în multe produse pentru ingrijirea părului, însă și în rujuri sau balsam de buze. În general, în produsele care promit strălucire pentru piele sau păr. Poate fi contaminat cu impurități cu efect cancerigen și poate să irite pielea dacă este prezent în cantități mari în produsele de păr.

5. Siloxani

Ciclomaticona și alți ingredienți care se termină cu sufixul-siloxan, sunt folosiți în produse de păr, produse de machiaj sau loțiuni hidratante. Îți afectează însă funcția endocrină și ficatul.

Lista cu substante nocive folosite în industria frumuseții este cu siguranță mai lungă și într-o continuă evoluție. De aceea este vital să înveți să citești etichetele, să studiezi lista de ingrediente și să alegi produse cu cât mai multe ingrediente naturale. Extractele purificate din plante te vor ajuta să îți păstrezi frumusețea într-un mod mai natural și prietenos cu pielea și cu mediul înconjurător.

Poți avea grijă singură de părul tău dacă ții cont de sfatul specialiștilor Regivero care te învață ce trebuie să faci, ce obiceiuri sunt bune, la ce trebuie să renunți și ce remedii naturale ai la dispoziție pentru a te bucura de un păr sănătos și plin de viață.
După mai bine de 10 ani de experiență, Specialiștii noștri au întocmit un Ghid de îngrijire corectă a părului.

BONUS în cadrul Ghidului ai și Sfaturi prețioase pentru îngrijirea părului pe timpul primăverii, respectii a verii.

Ghidul Corect de la Regivero pentru un păr sănătos și plin de viață