Sarcina declanșează o serie de schimbări la nivelul corpului mămicii, modificări care afectează sănătatea unghiilor, a pielii, dar mai ales a părului.

Căderea părului în timpul sarcinii este o experiență comună pentru multe femei. Deși sarcina poate aduce bucurie și emoție, modificările hormonale pot determina schimbări neașteptate pentru părul lor.

Statisticile susțin că pierderea părului în sarcină este o problemă comună, afectând între 40-50% dintre femei. Acest articol se concentrează pe cauzele cade determină căderea părului la gravide, modul de prevenire și soluțiile disponibile.

cădere păr

Cauzele căderii părului în sarcină

Cauzele căderii părului în timpul sarcinii pot fi variate, generând îngrijorări și stres suplimentar într-o perioadă deja plină de schimbări fizice și emoționale. 

Modificări hormonale

În primă fază a sarcinii, părul devine mai des și sănătos datorită creșterii nivelului de estrogen, care prelungește faza de creștere a părului și reduce faza de cădere. Dar la câteva luni după naștere, nivelul de estrogen începe să scadă, în timp ce cantitatea de prolactină crește. Consecința constă în faptul că scade durata faza anagene  de creștere a părului, mărindu-se cea de repaus.

După naștere, nivelurile hormonale revin la normal, iar o cantitate mai mare de păr intră în faza de cădere, ceea ce poate duce la o pierdere temporară a părului, numită alopecie postpartum.

cădere păr în timpul sarcinii

Schimbările emoționale

O altă cauză care duce la căderea părului în sarcină este reprezentată de schimbările emoționale ale mamei, care produc un impact major la nivelul întregului organism. Nici această nu reprezintă, însă, un motiv de îngrijorare, mai ales că problema se corectează de la sine în termen de 2-3 luni.

Diverse boli și afecțiuni de sănătate

Printre factorii de risc ai căderii părului în sarcină se numără și anumite boli. Diabetul zaharat, bolile autoimune și cele endocrine pot afecta podoaba capilară a gravidelor. Afecțiunile glandei tiroide, de exemplu, sunt o problemă comună printre femeile însărcinate.

Alimentație neechilibrată

O alimentație echilibrată este esențială pentru sănătatea organismului, inclusiv a părului. Deficitul de fier, zinc sau vitaminele C, A, E și complexul de vitamine B poate fi o cauză a căderii părului. Dieta este esențială în sarcină pentru o dezvoltare armonioasă a fătului, așa că încearcă să incluzi alimente cât mai bogate în nutrienți.

căderea părului în timpul sarcinii

Cum previi căderea părului în sarcină

Pentru a preveni într-o oarecare măsură căderea părului în perioada sarcinii, este important să ai grijă de sănătatea ta generală. Asigură-te că incluzi în dieta ta alimente bogate în proteine, vitamine și minerale esențiale pentru sănătatea părului. Suplimentele de biotină și fier pot fi, de asemenea, benefice, însă consultă întotdeauna medicul înainte de a le lua.

 Iată de ce sfaturi utile ar trebui să ții cont:

  • Evită folosirea produselor de hairstyling, deoarece favorizează ruperea părului
  • Folosește produse naturale, compatibile cu părul și scalpul tău
  • Evită să porți coafuri strânse, care pot leza firele de păr
  • Piaptănă-ți părul cu blândețe și doar atunci când este uscat
  • Masează-ți scalpul cu mișcări delicate atunci când iți speli părul, pentru a stimula circulația sanguină la nivelul rădăcinilor firelor de păr
  • Discută cu medicul care îți monitorizează sarcina despre această problemă deoarece acesta este cel în masură să depisteze dacă este vorba despre deficit de minerale sau vitamine ori dacă este un proces normal care se va regla în scurt timp

Căderea părului în timpul alăptării

După naștere, părul poate continua să cadă din cauza schimbărilor hormonale. Este important să înțelegi că această cădere a părului în timpul alăptării este temporară și de obicei se remediază de la sine în câteva luni. 

căderea părului în sarcină

Menținerea unei alimentații sănătoase și gestionarea stresului pot susține sănătatea părului în perioada postpartum. Atât sarcina, cât și alăptarea necesită substanțe nutritive și vitamine esențiale. Dacă corpul unei femei nu primește suficienți nutrienți pentru a susține atât nevoile sale, cât și ale copilului, acest lucru poate duce la căderea părului.

Sunt produsele Regivero permise în timpul sarcinii?

Înainte de a utiliza orice produs pentru îngrijirea părului în timpul sarcinii sau alăptării, este crucial să consulți medicul sau specialistul în haircare. Aceștia pot oferi cea mai bună recomandare bazată pe starea ta individuală și pe ingredientele produsului.

Este bine să ajutăm părul în lupta cu căderea părului în timpul sarcinii și tocmai de aceea, poți folosi produse naturale, șampoane, loțiuni pentru regenerare și loțiuni împotriva căderii părului. Regivero a creat tratamentul profesional natural împotriva căderii și pentru regenerarea părului care conține 15 ingrediente naturale. Printre aceste ingrediente se numară și proteină hidrolizată de soia ce întărește și repară firele de păr. 

tratament cădere păr

Toate produsele Regivero sunt sigure și se pot utiliza atât în timpul sarcinii, cât și pe perioada alăptării pentru că nu influențează sarcina sau procesul de alăptare. Ingredientele sunt naturale, de calitate superioară, combinate într-o forumulă echilibrată și atent studiate pentru ca tu să te bucuri de rezultate garantate într-un timp cât mai scurt.

Căderea părului în timpul sarcinii este o problemă temporară, datorată modificărilor hormonale, care poate fi gestionată cu grijă și informare corectă. Consultarea medicului și adoptarea unui stil de viață sănătos pot contribui la menținerea sănătății părului în această perioadă specială a vieții unei femei.

Ai grijă de sănătatea părului tău!