Căderea părului în timpul sarcinii

 

În acest articol vei găsi explicația pentru problema căderii părului în timpul sau după sarcină. Pentru început, este important de reținut faptul că pierderea părului este un proces normal care poate fi cauzat de factori precum hormoni, faza în care se află părul, stres sau alte afecțiuni medicale care însoțesc sarcina. Statisticile susțin că pierderea părului în sarcină este o problemă comună, afectând între 40-50% dintre femei.

De obicei, într-o zi normală, cad aproximativ 50-100 de fire de păr. Pe perioada sarcinii, părul se află în faza anagenă, deci este sănătos, este în procesul de creștere și are un aspect strălucitor. După această fază, urmează faza catagenă, cea în care creșterea stopează și părul se pregătește de cădere. După aceasta, urmează faza telogenă, în care firul cade, iar în acel folicul, un alt fir de păr îi ia locul.

Un alt factor care contribuie la căderea părului este nivelul scăzut de estrogen după naștere. Astfel, apar modificări ale firului de păr, acesta devenind mai tern și mai fragil. În timpul sarcinii, nivelul de estrogen al unei femei este maximum. Așadar, acest lucru înseamnă că mai puțini foliculi de păr se află în stadiul telogen al ciclului de viață, deci părul este mai bogat decât de obicei.

De asemenea, și nutriția necorespunzătoare poate duce la căderea părului. Nevoile unei femei însărcinate se schimbă pentru a fi în concordanță cu cele ale copilului. În această perioadă este nevoie de o cantitate mai mare de fier și vitamine, iar lipsa lor poate dăuna părului.

Căderea părului în timpul sarcinii

Prevenirea căderii părului în sarcină

Există o serie de elemente de care poți ține cont pentru a preveni căderea părului în această perioadă, dar și pentru a ține sub control problema.

  • alimentația sănătoasă va fi mereu de ajutor
  • evită să îți strângi părul în coc
  • evită instrumentele de styling
  • folosește produse naturale, compatibile cu părul și scalpul tău

Regivero în timpul sarcinii

Este bine să ajutăm părul în lupta cu căderea părului și tocmai de aceea, poți folosi produse naturale, șampoane, loțiuni pentru regenerare și anti-cădere. Regivero a creat tratamentul profesional natural împotrva căderii și pentru regenerarea părului care conține 15 ingrediente naturale, printre care și proteină hidrolizată de soia ce întărește și repară firele de păr. Toate produsele Regivero sunt sigure și se pot utiliza atât în timpul sarcinii, cât și pe perioada alăptării pentru că nu influențează sarcina sau procesul de alăptare. Ingredientele sunt naturale, de calitate superioară, combinate într-o forumlă echilibrată și atent studiate pentru ca tu să te bucuri de rezultate garantate într-un timp cât mai scurt.

Ai grijă de sănătatea părului tău!